Sága o Lovcích stínů pokračuje

Knihy Novinky

Pokud jste si oblíbili Cassandru Clare a její nejspíš nekonečnou ságu o Lovcích stínů, máme pro vás dobrou zprávu. V češtině vyjde její nejnovější série.

Řeč je o trilogii Temné lsti (v angličtině The Dark Artifices), jejíž první díl Paní půlnoci by měl vyjít v květnu tohoto roku u nakldatelství Slovart.

Nové knihy by měly navazovat na původní sérii Nástrojů smrti a zároveň se svým způsobem i napojovat na Pekelné stroje a novou plánovanou sérii ze stejného světa, The Last Hours, jejíž první díl Chain of Thorns, by měl vyjít v příštím roce.

Jestli v tom máte zmatek, není se čemu divit. Tak si to dáme popořádku:

Spin-off: Pekelné stroje (The Internal Devices) – vyšlo v češtině u nakladatelství YOLI

Spin-off: The Last Hours – začne vycházet příští rok

Originální série: Nástroje smrti (The Mortal Instruments) – vyšlo v češtině nejdřív v nakladatelství Mladá fronta, znovuvydáno u YOLI

Spin-off: Temné lsti (The Dark Artifices) – vyjde u nakladatelství Slovart

V Paní půlnoci se posouváme do Los Angeles roku 2012. Je tomu již pět let, co dvanáctiletá lovkyně stínů Emma Carstairsová přišla za Temné války o oba rodiče. Dnes už Emma dávno není dítě, ale mladá žena odhodlaná k pátrání a pomstě.

Spolu se svým parabátai Juliánem Blackthornem musí překazit nekalé spiknutí a rozbít síť temné mafie, jejíž dlouhé prsty sahají od Sunset Stripu až k magickým hlubinám oceánu a plážím v Santa Monice. Aby to dokázala, musí se však naučit důvěřovat svému srdci, které ji, zdá se, svádí na scestí…

Clare opět dostála svému slovu a přináší čtenářům další a další série o jejich oblíbených postavách. Jeden by řekl, že by už toho mohlo být dost, ale Clare se evidentně nedokáže od svých postav a jejich magického světa odpoutat. Sice se s Holly Black podílí na psaní série pro mladší čtenáře, Magisterium, ale i tak oznámila minimálně další dvě série ze světa Lovců stínů.

Jedna se prozatím jmenuje The Wicked Powers a hlavními hrdiny by měli být dva gayové. Druhá by pak měla zacílit na jiného oblíbeného bisexuálního mága, Magnuse Banea. Ta by se měla jmenovat The Eldest Curses a vydání prvního dílu je naplánováno na prosinec tohoto roku. No, rozhodně toho bude ještě hodně.

Zdroj informací a obrázků: Slovart.cz, GoodReads.com

1 thought on “Sága o Lovcích stínů pokračuje

  1. O můj bože ANO! Na tuhle chvíli se těším už od chvíle kdy se začalo mluvit o vydání Lady Midnight v originále, což už je teda pěkně dlouho… 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge