Rick Yancey plánuje pokračování Páté vlny

Knihy Novinky

Nebojte se, nezbláznili jsme se. Tenhle článek opravdu není o knihách Nekonečné moře a Poslední hvězda. Americký spisovatel Rick Yancey totiž plánuje druhou knižní trilogii ze stejného universa.

Začátkem týdne zveřejnilo nakladatelství Penguin Young Readers zprávu o získání práv k dalším třem knihám. Po vydání knihy The Last Star (Poslední hvězda) se nechal Yancey slyšet, že by osudy svých postav rád více rozvedl. „Osudy všech postav představených v prvních třech knihách budou dotaženy do konce,“ řekl autor. „nové postavy, překvapivé zvraty, nepřetržitá akce a závěrečná bitva o planetu – to vše na čtenáře čeká s dalším burácením Páté vlny!“

 Trilogie Pátá vlna patří mezi bestsellery žebříčku New York Times, po celém světě se prodalo přes 3,6 milionu kopií. O české vydání se postaralo nakladatelství Baronet, o to slovenské pak Tatran. Podle úvodní knihy byl natočen film s Chloë Grace Moretz v hlavní roli, ovšem velkého úspěchu se nedočkal.

Ohledně děje navazující trilogie zatím není nic známo, ovšem první díl by měl vyjít v originále již na jaře příštího roku.

Zdroje informací a obrázků: Baronet.cz, EW.com

2 thoughts on “Rick Yancey plánuje pokračování Páté vlny

  1. Jasně, ty knihy jsou mnohonásobně lepší než film Pátá vlna, ale ani tak bych se nezlobila, kdyby natočili i další díly. Minimálně Alex Roe a Chloë Grace Moretz tam byli docela koukatelní. Ale tak celkově to šlo, i když něco pozměnili, něco vynechali a dost mě to mrzí.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge