Pohádek není nikdy dost

Knihy Novinky

Už několikrát jsme vám květnatě povídali o sérii Škola dobra a zla. A pokud si nic nepamatujete, osvěžíme vám paměť. Soman Chainani se totiž rozhodl napsat další díly.

První díl trilogie Škola dobra a zla vtrhl na knižní pulty před čtyřmi lety a od té doby si našel hromadu fanoušků. Vždyť kdo by si rád nepřečetl příběh o tom, jak se dvě kamarádky dostanou do pohádkového světa, kde se mají naučit, jak být správnou princeznou, princem nebo tím nejhorším padouchem ze všech?

Soman Chainani nás svými třemi knihami dokázal naprosto uhranout. Ukázal nám, že hranice mezi dobrem a zlem je velice tenká a že ne všechno, co je zlé, je opravdu zlé. Že jste se v tom zamotali, nevadí. Motat se nejspíš budeme dál.

Autor totiž oznámil, že se dočkáme dalších tří nových knih. „První tři roky školy byly jen začátkem,“ řekl Chainani o své sérii. „Nemůžu se dočkat, až čtenáři uvidí, co se z jejich oblíbených postav stalo po té, co se dostali do svých pohádek. Protože společně s růstem světa pohádek, rostou také jejich příběhy.

Nová série by tedy měla navazovat najiž známý příběh, tentokrát  se ale zaměříme na starý dobrý Kamelot. Alespoň takto jsou otitulovány tři knihy  – The Camelot Years. První díl navazující trilogie, Quests for Glory, by měl v zahraničí vyjít 19. září 2017. Věřím, že české vydání na sebe nenechá dlouho čekat.

Navíc práva ke zfilmování zakoupilo už před časem Universal Pictures, takže bychom se opravdu mohli dočkat filmové adaptace. Pokud jste se tedy k sérii ještě nedostali, rozhodně se do ní pusťte.

Sofie čekala celý život na to, až ji unesou…

Ptáte se kam? Do pohádky. Do Školy dobra, kde se z ní stane princezna, najde si toho pravého prince a budou spolu navěky šťastní. Tedy alespoň takový byl plán. Sofie a její kamarádka Agáta totiž pochází z Gavaldonu, městečka, kde se každé čtyři roky ztratí dvě děti. Má se za to, že je unáší Školník právě do Školy dobra a zla.

Zde se z nich pak podle předurčení stanou kladné nebo záporné pohádkové postavy. Všechny děti se únosu bojí, jen Sofie tiše doufá, že právě z ní se stane krásná princezna. Ale co když se Školník splete a umístí ji do Školy zla? Může být krásná Sofie čarodějnicí?

Se Sofií a Agátou poznáte, jak je nebezpečné věřit pohádkám, které vás vtáhnou do děje a nebudou chtít pustit zpět.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, GoodReads.com, SchoolForGoodAndEvil.com, CooBoo.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge