Caraval v dubnu v češtině a brzy nejspíš i jako film

Filmy Knihy Novinky

Se zajímavými fantasy novinkami se roztrhl pytel, a proto se v dubnu můžeme těšit na vstup do dalšího magického světa.

Caraval je prvníl dílem plánované duologie z pera Stephanie Garber. Ať už jste o Caravalu slyšeli cokoli, určitě se to nevyrovná realitě. Je to víc než hra! Je to magie.

Scarlett nikdy nepoustila malý ostrůvek, na němž společně se svou sestrou Tellou a jejich mocným, despotickým otcem žije. Ale teď, když jí otec domluvil manželství, je Scarlett jasné, že nikdy neuskuteční své sny a neuvidí Caraval – daleké jednoročně opakující se představení, kterého se můžou účastnit sami diváci.

Jenže tento rok její vysněné pozvání přece jen dorazí. S malou pomocí neznámého námořníka se Telle podaří Scarlet do show dostat. Jenže chvíli po té, co dorazí, je Tella unesena geniálním organizátorem celé hry, Legendou. Vypadá to, že letošní ročník se bude točit okolo Telly. Kdo ji najde jako první, vyhraje.

Scarlett celý život věřila, že vše, co se děje v Caravalu, je jen součástí představení. Ale brzy se ocitne ve víru lásky, zlomených srdcí a magie. Ať už je Caraval reálný nebo ne, musí Tellu najít dřív, než uplyne pět herních nocí a její sestra zmizí navždy.

Knihy se v češtině dočkáme u nakladatelství Egmont 24. dubna. Mělo by jít o první díl duologie, jejíž filmová práva byla prodána už v roce 2015. Tehdy se ještě sérii říkalo Hearts Made of Black.

Práva zakoupilo studio Twentieth Century Fox, produkce by se měl ujmout Pouya Shahbazian, který stojí například za adaptací Divergence. Ten dokonce stojí i za produkcí filmové adaptace Rudé královny s režií Elizabeth Banks. Caraval vyšel v originále koncem ledna, je tedy možné, že se myšlenky na natáčení znovuoživí, přece jenom je od roku 2015 jaksi ticho. Druhé knihy bychom se možná mohli dočkat příští rok.

Zdroj informací a obrázků: Egmont.cz, GoodReads.com, HollywoodReporter.com, Variety.com, StephanieGarberAuthor.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge