Všechno, úplně všechno v červnu v kinech

Filmy Knihy Novinky

I letos se do kin dostanou zajímavé kousky, které němají zrovna velkou propagaci… tedy alespoň prozatím. Takovým případem je i adaptace oblíbené knihy Nicoly Yoon.

Všechno, úplně všechno vypráví o dívce jméneme Madeline, která je doslova a do písmene alergická na celý svět. Je zavřená doma, nikam nesmí a skoro nikdo nesmí k ní. Nebyla venku celých sedmnáct let. Jediní lidé, které vídá, jsou její máma a ošetřovatelka Carla.

Když se ale do sousedního domu přistěhuje nová rodina a s ní i vysoký, štíhlý kluk jménem Olly, začíná se odvíjet komplikovaná „lovestory“, která obrátí naruby všechno, úplně všechno, co osmnáctiletá Madeline dosud znala.

Neotřelý milostný příběh je zajímavý i svým zpracováním – obsahuje Madelininy deníkové záznamy, poznámky, tabulky, seznamy či ilustrace.

Kniha bývá přirovnávána svým pojetím ke knihám jako Eleanor a Park nebo Hvězdy nám nepřály. V knize najdeme zápisky z deníku, básně nebo ilustrace. V českém překladu jsme se jí dočkali v říjnu před dvěma lety.

Filmová práva už v roce 2015 zakoupilo MGM a ke scénáři byl vybrán J. Mills Goodloe, který stojí například za scénáři k filmům Věčně mladá nebo Co s láskou. Režie se ujala Stella Meghie.

Do hlavních rolí byli obsazeni Amandla Stenberg a Nick Robinson. Amandu jsme jako malou poznali v Hunger Games a nedávno získala také titulní roli v adaptaci The Darkest Minds. Nick zase zazářil v Jursém světě nebo Páté vlně. Uvidíme, jak jim to půjde společně. Film má oficiální premiéru sice 19. května, ale do českých kin se dostane až 29. června.

Zdroj informací a obrázků: EpicReads.com, TheFandom.net, HollywoodReporter.com, NicolaYoon.com, EverythingEverythingmovie.com, Facebook.com/EverythingEverythingMovie, Jota.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge