Tisící patro se dočká pokračování

Knihy Novinky

Pokud jste si oblíbili dystopické série a ještě pořád jich nemáte dost, v říjnu loňského roku vyšla v českém překladu kniha z pera Katharine McGee. Tisící patro nás zavede do futuristického Manhattanu roku 2118 a do jednoho hodně, hodně vysokého mrakodrapu se svými vlastními pravidly.

V New Yorku roku 2118, městě technických novinek, se tyčí tisícipatrová Věž. Zářivá vize budoucnosti, kde je možné vše – pokud se snažíte dost. Každý tu něco chce… a každý tu má co ztratit.

V prostředí úchvatného pokroku a technického luxusu se pět teenagerů snaží získat své místo na vrcholu světa. Ale z takových výšin vede jen jediná cesta: dolů.

Tisící patro vypráví příběh pěti dospívajících, každého se svými vlastní problémy, s vlastním postavením na společenském žebříčku… Kniha byla čtenáři přijata poměrně kladně a i když to vypadalo, že bude mít spíše jen jeden díl, dočkáme se tento rok pokračování. Vlastně půjde rovnou o trilogii.

Nedávno byl odtajněn název druhého dílu společně s oficiálním datem vydání. Druhý díl v sérii Tisící patro, The Dazzling Heights, vyjde 29. září 2017 a měl by být stejně dramatický a našlapaný jako díl první.

U nás zatím kniha tak velké ohlasy nevyvolala, ačkoliv to by se dalo říct i o prvním díle Hunger Games, než se ze série stal knižní hit. Uvidíme, jestli se v češtině dočkáme i pokračování.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, TheFandom.net, Egmont.cz, EpicReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge