Simon Spier česky i ve filmu

Filmy Knihy Novinky

V dubnu 2015 vyšla americké spisovatelce Becky Albertalli prvotina s názvem Simon vs. The Homo Sapiens Agenda a velice rychle se stala bestsellerem.

Práva k českému vydání knihy získalo nakladatelství YOLI a kniha měla vyjít pod názvem Probuzení Šimona Spiera. Českým knihomolům, kteří českou verzi netrpělivě očekávali, se nelíbilo počeštěné jméno hlavního hrdiny a nakladatelství to dali najevo. To jim vyšlo vstříc a na poslední chvíli nechalo jméno změnit zpět na Simona. Přeci jen se kniha neodehrává u nás. Změna si vynutila mírné posunutí data vydání, každopádně dnes už by měla být kniha dostupná u všech dobrých knihkupců pod názvem Probuzení Simona Spiera.

Šestnáctiletý Simon už nějakou dobu ví, že je gay, ale ještě není připravený sdělit to okolnímu světu. Jedinou výjimkou je tajemný Blue, se kterým si Simon už několik měsíců vyměňuje e-maily a jejich vzájemné pouto sílí. Jenže pak citlivá korespondence padne do nesprávných rukou a Simon se stane obětí vydírání: buď udělá, co se po něm chce, i když se mu to příčí, nebo riskuje, že si tajné e-maily přečte celá škola. V sázce je však ještě mnohem víc – plachého Bluea by nechtěná publicita mohla vyděsit a Simon už by nikdy nezjistil, kdo Blue ve skutečnosti je…

Kromě českého vydání se můžeme pomalu těšit také na filmovou adaptaci příběhu. Režii snímku dostal na starost Greg Berlanti, producent seriálů Arrow, The Flash, Supergirl či Riverdale. Za produkcí pak stojí Temple Hill Entertainment, společnost, která produkovala například sérii Labyrint nebo film Hvězdy nám nepřály.

Do role Simona byl obsazen Nick Robinson, kterého znáte z filmů Pátá vlna nebo Jurský svět. Kromě toho si zahraje také v adaptaci knihy Nicoly Yoon Všechno, úplně všechno. Dále se ve filmu objeví Alexandra Shipp jako Abby Suso, Jorge Lendeborg Jr. jako Nick Eisner, Katherine Langford jako Leah Burke a Logan Miller v roli Martina Addisona.

Natáčení filmu by mělo začít v březnu, na uvedení v kinech si tak budeme muset počkat minimálně do příštího roku.

Zdroje informací a obrázků: beckyalbertalli.tumblr.com, deadline.com, hollywoodreporter.com, hypable.com, knizniklub.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge