Minisérie Sedmilhářky už v únoru na HBO

Knihy Novinky Seriály

Pokud jste si oblíbili knihy Liane Moriarty, určitě vás potěší zpráva o tom, že se jejího románu Sedmilhářky dočkáte už v únoru na stanicích HBO.

Australská spisovatelka má na kontě několik bestsellerů žebříčku New York Times, u nás v češtině vyšlo již pět jejich knih.V jednu chvíli v žebříčku měla dokonce rovnou tři své knihy. A jako jediná se dostala se svým románem Sedmilhářky na první místo, kde se týdny držela.

Možná to je tím, že v Sedmilhářkách si utahuje z přehnaně aktivních matek, pro které se výchova dítěte stala jedinou náplní života. I z toho důvodu si knihu vzalo ke zpracování právě HBO, které stojí třeba za velice úspěšnou adaptací Her o trůny.

Temné komediální drama, v němž několik předních hollywoodských hvězd podává mimořádné herecké výkony, se odehrává v kalifornském městečku Monterey a začíná podezřelou vraždou na benefiční akci základní školy. Přestože totožnost oběti i pachatele zpočátku zůstává záhadou, vše nasvědčuje tomu, že sémě vraždy zasely rivalita a tajemství obklopující trojici matek – Madeline Mackenzieovou (Reese Witherspoon), extrovertní a živelnou mámu v domácnosti, která v srdci chová zášť vůči exmanželově nové mladší ženě Bonnie (Zoe Kravitz), instruktorce jógy se zenovým přístupem k životu; dále Madelineinu nejlepší kamarádku Celeste Wrightovou (Nicole Kidman), bývalou právničku žijící ve zdánlivě dokonalém manželství s mladším mužem (Alexander Skarsgård); a Jane Chapmanovou (Shailene Woodley), svobodnou matku s ponurou minulostí, kterou Madeline a Celeste vezmou pod svá ochranná křídla.

Příběh je prokládaný výpověďmi z výslechové místnosti, v nichž ostatní rodiče a zaměstnanci školy jedním chórem předkládají zákulisní drby o oddanosti a rivalitě místních obyvatel, především pak o Madeline a její úhlavní nepřítelkyni, vlivné a úspěšné pracující mámě Renatě Kleinové (Laura Dern). V průběhu sedmi napínavých epizod, kterým však nechybí podvratný humor, postupně vyjde najevo, že všechny ženy skrývají svá malá tajemství, jež nás nakonec zavedou až k oné osudné noci.

https://youtu.be/LPh-rFLuoNg

V minisérii Sedmilhářky od režiséra Jeana-Marca Valléea (Divočina) a scénáristy Davida E. Kelleyho (Ally McBealová) se představí také Adam Scott, James Tupper a Jeffrey Nordling. Kniha by se na pulty knihkupectví se seriálovou obálkou měla znovu dostat už 10. února, seriál si odbude svou premiéru 20. února. Podle traileru to vypadá více než zajímavě a herecké obsazení je skvělé.

Zdroj informací a obrázků: CSFD.cz, DatabazeKnih.cz, Sedmilharky.hbo.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge