Proč? 13x proto jako seriál už v březnu

Knihy Novinky Seriály

Možná o tom víte, možná ne, ale kniha Proč? 13x proto se ve svém seriálovém zpracování na Netflixu objeví koncem března.

Kniha Jaye Ashera patří v žánru young adult mezi nejoblíbenější, ačkoliv její obsah zrovna dvakrát pozitivní není. Vypráví příběh Claye Jensena, který jednoho dne na verandě najde balíček – krabici od bot v balicím papíře, bez zpáteční adresy. A uvnitř? Magnetofonové kazety.

Kdo dnes poslouchá kazety? A má si je on vůbec na čem přehrát? Ale když Clay ze zvědavosti zasune první kazetu do sterea, svět se mu obrátí vzhůru nohama. Z reproduktorů se totiž ozve hlas Hannah Bakerové – jeho spolužačky, která spáchala před dvěma týdny sebevraždu.

V těchto třinácti kazetách uvádí důvody a 13 lidí, kteří ji k tomuto činu dovedli. Proč takto znovu vstupuje do jeho života? A navíc ho svým způsobem obviňuje z toho, co se stalo… proč? To je otázka, která se mu stále převrací v hlavě a na těch kazetách je 13 důvodů.

Seriálové zpracování si vzal na paškál čím dál tím oblíbenější Netflix a produkce se ujala zpěvačka a herečka Selena Gomez, která se nedávno také pochlubila prvním teaser trailerem.

Claye si zahraje Dylan Minnette, kterého jsme mohli nedávno vidět ve filmovém zpracování knižní série Husí kůže, Hannah pak Katherine Langford. Tu v budoucnu uvidíme v jedné z hlavních rolích v připravované adaptaci knihy Probuzení Šimona Spiera (v Česku vyjde kniha v únoru).

Za režií nejspíš všech třinácti dílů stojí Tom McCarthy, který nám před dvěma lety přinesl skvělý a Oskarem oceněný Spotlight. Oficiální premiéra seriálu je stanovena na 31. března 2017 a v seriálu mimo jiné uvidíme také Kate Walsh, Brain D’Arcy James, Derek Luke, Brandon Flynn, Justin Prentice, Alisha Boe, Christian Navarro a Tommyho Dorfmana.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, Collider.com, CBDB.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge