Percy Jackson zamíří na Broadway

Knihy Novinky

Ano, neděláme si legraci. Na muzikálová prkna brzy zamíří náš oblíbený Percy Jackson a jak to vypadá, první ohlasy z ukázek jsou jen pozitivní.

Filmové adaptace nesklidily tolik ohlasu, kolik by si zasloužily, ale ani to oblíbeného poloboha nezastaví. Tentokrát se dostává na Broadway jako muzikálové zpracování a vypadá to, že se diváci rozhodně mají na co těšit. Není to totiž poprvé, co bude Percy zpívat.

Už v roce 2014 přišlo Theatreworks USA s hodinovým hudebním zpracováním Percy Jackson: The Musical, který napsali Joe Tracz (Netflixová verze seriálu Řada nešťastných příhod) a Rob Rokicki (muzikál Strange Tails). Teď jej přetvořili do dvouhodinového muzikálu a přejmenovali jej na The Lightning Thief: The Percy Jackson Musical.

Hlavní role se ujme Chris McCarrell, který zazářil jako Marius v muzikálu Bídníci nebo jako Nibs v Peter Pan Live!.  O své roli Percyho prohlásil, že se nemůže dočkat, že do toho dá všechno a ukáže divákům přesně toho rychlého, odvážného bystrého chaotického teenagerského poloboha, kterého si tolik čtenářů oblíbilo.

Sám autor knižní předlohy, Rick Riordan, sice prohlašuje, že nechce vidět žádné adaptace svých knih, protože se cítí divně, když sleduje něco, co sám napsal, ale o muzikálu na svých stránkách uvedl, že si jej jeho fanoušci velice pochvalovali.

Muzikál je založen na ději první knihy a oficiální premiéru má stanovenu na 23. března 2017 v Lucille Lortel Theatre New Yorku. Jelikož pochybuju, že se tam někdo z nás v blízké době podívá, můžeme se alespoň kouknout na jednu z muzikálových písní.

Zdroj informací a obrázků: RickRiordan.com, Lightningthiefmusical.com, FBcom/pg/Lightningthiefmusical, Hypable.com, TheFandom.net, Bustle.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge