Chatrč míří do kin

Filmy Knihy Novinky

Víc a víc knih se dostává na filmová plátna, až to nestíháme sledovat. Bohužel některé adaptace se k nám do českých kin možná nedostanou, což bude nejspíš případ také knihy Wm. Paula Yunga.

Chatrč u nás v češtině vyšla v roce 2014 a nejspíš mezi čtenáři nenadělala takový poprask jako tomu bylo v zahraničí. Ve světě se prodalo více než 18 miliónů výtisků, takže není divu, že jsme se dočkali také její filmové podoby.

Příběh je to ovšem poněkud smutnější a spirituálnější. Její hlavní hrdina se totiž ocitá tváří v tvář zlu, bolesti a beznaději nalézá Boha, milost a usmíření… a sebe sama.

Missy, nejmladší dcera Mackenzieho Allena Phillipse, je unesena během rodinného výletu a důkazy o tom, že byla pravděpodobně zavražděna, se najdou v opuštěné chatrči uprostřed oregonské divočiny.

Mack se tam díky podivné výzvě, kterou obdrží pár let poté, vrací, aby znovu vkročil do samého středu svých nejtemnějších nočních můr. To, co tam najde, navždy změní jeho život…

Zatím to nevypadá, že si film vybral nějaký český distributor, ale co není, může být. Hlavní roli si střihl Sam Worthington, kterého si nejspíš vybavíte z úspěšného Avatara nebo méně úspěšného remakeu Souboje Titánů. Do role rádce a ztělesnění „Boha“ byla obsazena čím dál tím víc oblíbena Octavia Spencer, která momentálně září ve Skrytých číslech. Zajímavostí je, že ve filmu v jedné z větších rolí uvidíme také amerického zpěváka Tima McGrawa. Ten také společně se svou ženou Faith Hill nazpíval úvodní píseň k filmu:

A kromě této úvodní písně se objevil i další oficiální song i s ukázkami z filmu:

Jestli se film nakonec dostane i do českých kin je zatím ve hvězdách. Oficiální premiéru je v zahraničí stanovena na 3.března 2017. Zatím se podívejte na pár uveřejněných fotek:

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/theshackmovie, Wmpaulyoung.com, Theshackbook.com, Theshack.movie. Knizniklub.cz, IMDb.com

1 thought on “Chatrč míří do kin

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge