Kdo si zahraje Cormorana a Robin?

Novinky Seriály

Detektiva Cormorana Strikea asi není potřeba příliš dlouze představovat. Knihy, ve kterých je hlavní postavou, sice nesou jméno Roberta Galbraitha, což je ovšem pseudonym Joanne Rowling. Ano, té Rowlingové, která napsala ságu o Harrym Potterovi.

Televizní stanice BBC momentálně připravuje produkci seriálu na motivy téhle knižní série. Projekt zatím nese název „The Strike Series„, je však možné, že ještě dojde k přejmenování. V plánu je minisérie o sedmi hodinových epizodách. První tři budou vycházet z knihy Volání kukačky, čtvrtý a pátý díl z Hedvábníka a poslední dva díly se budou točit kolem knihy Ve službách zla.

Natáčet by se mělo v ulicích Londýna začít ještě tento měsíc, takže už známe představitele hlavních rolí. Jako soukromý detektiv Cormoran Strike se představí sympatický Angličan Tom Burke, který si zahrál například Athose v seriálu Mušketýři či Dolochova ve Vojně a míru. Jeho asistentku Robin Ellacottovou pak ztvární Holliday Grainger alias Lucrezia Borgia ze seriálu Borgiové a Popelčina nevlastní sestra Anastázie.

Na projektu se aktivně podílí také Joanne Rowling, z obsazení obou herců byla doslova nadšená. Burke i Grainger mají s knižními adaptacemi a seriálovými minisériemi poměrně bohaté zkušenosti. Premiéry seriálu bychom se měli dočkat někdy v příštím roce.

Zdroje informací a obrázků: comingsoon.net, hypable.com, IMDb.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge