Vychází Perfekcionistky, nová série Sary Shepard

Knihy Novinky Představujeme

Právě dnes vychází první díl nové série Perfekcionistky americké spisovatelky Sary Shepard. Tu můžete znát jako autorku sérií Roztomilé malé lhářky a Hra lží. Obě série se dočkaly seriálového zpracování, i když The Lying Game zařízli producenti už po druhé řadě.

perfekcionistky-sara-shepardKnižní série Roztomilé malé lhářky to dotáhla na úctyhodných 16 dílů a očividně se těší velké popularitě, protože Perfekcionistky zní podle anotace dost podobně:

Pětici dívek na střední škole Beacon Heights High nespojuje zpočátku téměř nic. Violoncellistka Mackenzie má mimořádné hudební nadání a touží se dostat na prestižní vysokou školu. Pomůže jí v tom přítel její nejlepší kamarádky, s jehož kapelou pilně nacvičuje? Exotická kráska Ava se hlavně před jistými učiteli chová, jako kdyby byla ochotná nabídnout i vlastní tělo, jen aby dostala výborné hodnocení. Caitlin má na dosah fotbalové univerzitní stipendium – ale poslední dobou váhá, jestli je opravdu sportovkyně tělem i duší jako její kluk. Nebude muset tenhle vztah odpískat? Julie je ve škole tak oblíbená, že to u slabších povah vzbuzuje závist. A když někdo zjistí, že má Julie díky své matce opravdu všechno, Julie udělá cokoli, aby ututlala nepěkné rodinné tajemství. O někdejší školní královnu Parker se už zajímá jen psychologický poradce. A pak také policie!
Dívky, které donedávna neměly nic společného, se náhle stávají hlavními podezřelými kvůli vraždě svého spolužáka. Bezohledný Nolan totiž každé z nich ublížil. Všech pět dívek se mu chtělo pomstít. Když se ráno po večírku, na kterém mu svorně provedly ošklivou schválnost, dozvědí, že Nolana někdo zabil, musejí začít samy rychle pátrat po skutečném pachateli. Jinak se jejich sny o dalším studiu, láskách a normálním životě rychle rozplynou… 

Perfekcionistky by však měly mít pouze dva díly, takže nečekejte natahování příběhu na několik let. Knihu vydává stejně jako předchozí série Nakladatelství BBart v překladu Anny Školníkové.

Zdroje informací a obrázků: BBart.cz, goodreads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge