Vychází dvě nové série Ricka Riordana

Knihy Představujeme

O nejnovější sérii amerického spisovatele Ricka Riordana už jsme psali několikrát. Jeho hlavní postavou je Magnus Chase, bratranec Annabeth, a vše se bude točit kolem norské mytologie. Na říjen se v zahraničí chystá vydání už druhého dílu s podtitulem Thorovo kladivo.

magnus-chase-a-bohove-asgardu-prastary-mecPro české čtenáře však máme mnohem zásadnější informaci. Nakladatelství Fragment v těchto dnech vydává první knihu ze série Magnus Chase a Bohové Ásgardu – Prastarý meč. Novinka v překladu Dany Chodilové má oficiální datum vydání stanoveno na pondělí 26. září, na eshopu albatrosmedia.cz je k dispozici už nyní. Do pondělí by však měla být skladem u všech dobrých knihkupců.

Fragment sice nesáhl po ilustrovaných obálkách z dílny Riordanova dvorního ilustrátora Johna Rocca, kterými jste se mohli pokochat posledně, ale ono jde hlavně o ten obsah. A pokud už jste něco od Ricka četli, pak mi dáte určitě za pravdu.

Magnus Chase žije na ulici a spí pod mostem. Za šestnáct let svého života už zažil víc hrůz a nebezpečí než leckterý dospělý. Jenže to nejhorší… to nejhorší ho teprve čeká!
Schyluje se totiž k válce. Bohové Ásgardu a s nimi obři, trollové, vlci a další děsivé příšery připravují soudný den. Je třeba propátrat devět světů a najít zbraň ztracenou tisíce let!

apollonuv-pad-utajene-orakulumHned 7. listopadu bude následovat další novinka, tentokrát první díl ze série The Trials of Apollo. V češtině ponese název Apollonův pád a první kniha se jmenuje Utajené orákulum. Tentokrát nepůjde o žádného poloboha, protože hlavním hrdinou bude přímo Apollón. I tak se však vrátíme do starého známého Tábora polokrevných a k řecko-římské mytologii známé z příběhů Percyho Jacksona.

Jak nejlíp potrestat boha? Tím, že z něj uděláte smrtelníka!

Přesně tak dopadl Apollón, patron světla, slunce, léčitelství, umění, lukostřelby, poezie, tance a také proroctví. LUP! – a z víc než čtyři a půl tisíce let starého boha je šestnáctiletý kluk. Místo luxusu a nádhery na hoře Olympu se válí ve smradlavé newyorské popelnici. Bez božských schopností se v obyčejném světě těžko přežívá, zvlášť když je spousta těch, kdo by se ho rádi zbavili nadobro.
Pokud chce z téhle bryndy vyváznout se zdravou kůží a dostat se zpět mezi bohy, musí přesvědčit Dia a získat jeho ztracenou přízeň.
Existuje jen jediné místo, kde může hledat pomoc: základna moderních polobohů známá jako Tábor polokrevných!

Co vy a knihy Ricka Riordana? Těšíte se na novinky, nebo jste tomuhle fenoménu ještě nepropadli?

Zdroje informací a obrázků: Fragment.cz

3 thoughts on “Vychází dvě nové série Ricka Riordana

  1. Na novou sérii se strašně těším, jen mě trochu štve překlad hned v názvu. Prastarý meč? Možná jsem jediná, ale mě to zni trochu komicky, když v originále je to: The sword of summer. Uvidíme, možná kniha ještě překvapí. 🙂

    1. No Letní meč mi nepřipadá nějak výrazně lepší, pokud je ten meč opravdu starý, tak proč by mu nenašli nějaké jiné pojmenování? 🙂 On bude mít beztak ještě i nějaké norské jméno, to bude nejlepší! 😀

      1. Já vím. Ale přeci jen, v originále to zví víc epicky. 😀 Co se dá dělat. Nechme se překvapit. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge