Dočkáme se pokračování Nedej se?

Knihy Novinky

Pokud jste fanoušky knihy Rainbow Rowell, určitě vám v češtině neunikly skvělé kousky Eleanor & Park nebo Fangirl. V srpnu nám Yoli nadělilo Nedej se, což je kouzelnická fanfikce, kterou píše ve Fangirl Cath.

Teď se autorka nechala slyšet, že by ráda napsala k Nedej se sequel. „Už mám pro pokračování vymyšlené zasezení, ale nemám hlavní zápletku,“ přiznala. „Cítím, že bych se do toho světa ráda vrátila. Je toho hodně, co by se s postavami dalo dělat.

Nedej se je svým způsobem spin-off Fangirl. Ve Fangirl je to právě vysokoškolačka Cath píše fanfikci o fiktivní knižní postavě Simonovi, kteoru na svět přivedla autorka Gemma T. Leslie.

nedej-seStaletá proroctví předpověděla příchod Největšího mága, který díky své obrovské moci zachrání kouzelnický svět před ničivým zlem.

Smůla je, že Simon Snow je nejhorší Vyvolený, jakého kdy kdo vyvolil. Svými kouzly většinou nadělá víc škody než užitku, a tak se radši ohání mečem a čarování nechává na své nejlepší kamarádce. Svět, který má zachránit, nad ním ohrnuje nos. A v boji s tajemným Zlořádem Pletichou se Simon za posledních sedm let taky moc nevyznamenal…

Teď ho čeká poslední rok na Watfordské škole magických umění – možná taky poslední rok jeho života – a on si ho nenechá zkazit ani tím, že mu jeho příšerný, zákeřný, nafoukaný upírský spolubydlící Baz nejspíš přebral holku.

Jenomže Baz udělal něco ještě záludnějšího. Beze stopy zmizel. A Simon nebude mít klid, dokud téhle záhadě nepřijde na kloub.

Rowell knihu sice docela ukončila, ale stále zůstává plno nedořešených věcí, na které by mohla navázat. Potvrdila, že by se možné pokračování týkalo stejných postav. „Rozhodně by šlo o stejnou partu, o Simona s Bazem. Hodně jsem toho nechala otevřeného, hodně jsem toho mezi postavami neuzavřela.

Jestli se ale druhého dílu nakonec dočkáme, je jen na Rowell. Sama říká, že pro ostatní knihy pokračování rozhodně psát nehodlá a že tak nějak ví, že by se měla zase posunout dál. Jen v případě Simona s Bazem ví, že fanouškům dluží víc.

Dobrou zprávou není ani to, že se nakonec její kniha Eleanor & Park nedočká filmového zpracování. V roce 2014 DreamWorks zakoupilo práva a na scénáři se měla sama autorka podílet, teď jsou ale práva k adaptaci zase zpátky u Rowell.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Bux.cz, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge