Stephenie Meyerová vydá novou knihu

Knihy Novinky

Autorka, která se asi nejvíce proslavila svou fantasy ságou Stmívání, celkem nečekaně vydává novou knihu. Po Hostiteli půjde o druhou knihu určenou primárně pro dospělé čtenáře. Novinka se bude jmenovat The Chemist, půjde o thriller a v originále vyjde už 15. listopadu 2016.

the-chemist-coverHlavní hrdinkou knihy The Chemist je bývalá tajná agentka, která je na útěku před svými bývalými zaměstnavateli. Musí se pustit do poslední tajné mise, která by očistila její jméno a zachránila jí život. Dříve pracovala pro vládu Spojených států, ale o tom vědělo jen pár lidí. Byla nejen expertkou ve svém oboru, ale zároveň se stala jedním z nejtemnějších tajemství agentury tak utajované, že ani nemá jméno. Když se tak rozhodli, že je pro ně přítěží, přišli si pro ni bez varování.

Ona teď nikdy nezůstává na stejném místě a nikdy nepoužívá stejné jméno příliš dlouho. Zabili jediného člověka, kterému věřila, jenže je tu stále tajemství, díky kterému představuje hrozbu. Chtějí ji mrtvou a nejlépe hned. Když jí její bývalý šéf nabídne únikovou cestu, uvědomí si, že by tím mohla odstranit ten pomyslný terč ze svých zad. To by však znamenalo vykonat další úkol pro její bývalou agenturu. A k její hrůze však nově získané informace její situaci ještě zhorší. 

Agentka se tak rozhodne problému postavit přímo, připravuje se na nejtěžší boj svého života, jenže se při tom zamiluje do muže, který může její šanci na přežití jen zkomplikovat. Jak se její možnosti zmenšují, musí své jedinečné schopnosti použít takovými způsoby, o jakých se jí ani nesnilo. 

Meyerová přiznala, že se v knize projevila její posedlost postavami Jasona Bournea a Aarona Crosse ze špiónské série Roberta Ludluma. Kromě toho se jí líbilo vytvořit akční hrdinku, jejíž hlavní zbraní není nůž či pistole, ale spíše její vlastní mozek. Jak je však u příběhů Meyerové zvykem, nebude chybět ani romantická linka. Na vydání knihy spolupracují anglická a americká divize nakladatelství Little, Brown.

V posledních letech se Meyerová věnovala hlavně filmové produkci. V říjnu loňského roku však vyšla speciální edice Stmívání k výročí 10 let od prvního vydání. Jde o knihu Life and Death, ve které si postavy původního příběhu tak nějak prohodily pohlaví. Z Belly se stal Beaufort, z Edwarda je dívka jménem Edythe. Kniha již vyšla i v češtině, pod názvem Život a smrt ji vydalo nakladatelství Egmont.

Zdroje informací a obrázků: Bookseller.com, Goodreads.com, Hypable.com, LittleBrown.co.uk

2 thoughts on “Stephenie Meyerová vydá novou knihu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge