Selekce o krůček blíže filmovému plátnu

Filmy Knihy Novinky

Už je to nějaký pátek, kdy se mluvilo o seriálové či filmové adaptaci knižní série Selekce od Kiery Cass. Naposledy jsme se dozvěděli, že filmová práva ke knize převzalo studio Warner Bros. Scénáře se měla ujmout Katie Lovejoy, za produkcí budou stát Denise DiNovi a Alison Greenspan z DiNovi Pictures. Teď se zdá, že projekt uzmul také svého režiséra.

Na režisérskou stoličku by měla usednout Thea Sharrock, jejíž adaptace knihy Než jsem tě poznala právě dobývá také česká kina. Po sérii nevydařených pokusů o adaptace to ovšem neznamená, že má projekt naprosto zelenou. Sama autorka o tom psala na svém Twitteru:

„So, what does adding a director mean for the #SelectionMovie? It means we’re one step closer. And I’m happy with the choice…“

„We are still not greenlit though. The best thing you can do is cheerlead to @wbpictures and I will keep you posted! #SelectionMovie

Každopádně to pro všechny fanoušky knižní série znamená, že se přece jen mohou filmu dočkat. Série totiž v sobě spojuje vše, co je v současné době velice lákavé – bohatství, krásné róby, futuristickou společnost, diktátorství, společenské kasty a příběh á la televizní reality show, kdy si má princ vybrat z kandidátek svou princeznu.

Staste az navekyV češtině dosud vyšla celá trilogie, stejně jako pokračování a nově se chystá v srpnu vydání povídkového souboru Šťastně až na věky. Sbírka povídek ze světa Selekce, v níž se hlavními postavami stávají princ Maxon, strážce Aspen, účastnice selekce Marlee nebo současná královna. Titul navíc obsahuje bonusové scény, epilog, mapy a ilustrace.

Než se America přihlásila do Selekce, jiná žena musela projít touto soutěží, aby se stala královnou. Aspen nikdy nevěřil, že se vymaní z chudoby, která provázela všechny příslušníky jeho kasty. Avšak poté, co se stane strážcem, dokáže, že kasty nemusí určovat lidskou budoucnost.

Marlee Tamesová se přihlásila do Selekce a prince Maxona zbožňovala, ale nikdy by si nepřipustila, že se může zamilovat i do někoho jiného. Princ si nikdy nemohl vybrat, co bude dělat – o všem rozhodoval jeho otec, ale nyní nastal okamžik, kdy vše musí vzít pevně do svých rukou.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Variety.com, GoodReads.com, CooBoo.cz

1 thought on “Selekce o krůček blíže filmovému plátnu

  1. Ahoj, vím, že je to docela dlouho co tento článek vyšel, ale chci se zeptat jestli se od léta nestalo něco nového ohledně filmu o selekci. Díky.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge