První díl The Darkest Minds našel svého režiséra

Filmy Knihy Novinky

Další oblíbená young adult série se nejspíš dočká své filmové verze. Dystopická trilogie the Darkest Minds totiž ulovila režisérku Kung-fu pandy, Jennifer Yuh Nelson.

The Darkest MindsSláva Hunger Games pomalu upadá, Divergence si zase tak skvěle nevede, na třetí díl Maze Runnera si ještě minimálně rok budeme muset počkat, není divu, že se filmová studia snaží najít výdělečné náhradníky. Studio Fox si tak po úspěchu prvních dvou dílů Labyrintu (The Maze Runner) vybralo sérii Alexandry Bracken, The Darkest Minds.

První díl započíná příběh Ruby, u které se v deseti letech projevily její speciální schopnosti. Jako jedna z mála dětí nejspíš prodělala záhadnou nemoc, jež zabila většinu amerických dětí. Jenže tohle přežití z ní udělalo jinou osobu.

Začnou se u ní totiž nekontrolovatelně projevovat záblesky obrovské moci, což vyděsí její rodiče natolik, že ji nechají zavřít do speciálního tábora Thurmond. Jedná se o vládou vedený, brutální „rehabilitační“ tábor pro stejně nadané děti.

Když je Ruby 16, pravda o táborech jako Thurmond se dostane na veřejnost. Ruby se podaří uniknout jen tak tak, aby našla jediné útočiště pro jí podobné – East River. Brzy se přidá k další skupině přeživších, přitom se snaží odolávat jejich vůdci Liamovi, který se do ní nejspíš zamiloval až po uši.

Ruby se totiž bojí někomu věřit. Ne po tom, jak se k ní zachovali její vlastní rodiče. Jenže když se konečně dostanou do East River, nebude nic takové, jak by si představovali. I tady se najdou lidé, co se nezastaví před ničím, ani před využitím samotné Ruby jako tajné mocné zbraně.

První díl vyšel v originále v roce 2012, o rok později se objevilo pokračování Never Fade, v němž se Ruby o svých shcopnostech učí daleko víc, stejně jako o nebezpečném světě okolo. V souvilosti s tím se začne sama sebe ptát, jestli opravdu bojuje za správnou věc, nebo je to jen další lež. Poslední díl série, In the Afterlife, vyšla v roce 2014 a podle čtenářů má opravdu bombastické zakončení.

Never Fade    In the Afterlife

The Darkest Minds prý nejsou jen další obyčejnou young adult sérií, měla by být unikátní tím, že si nikdy nemůžete být jistí, kdo přežije, kdo lže a kdo bojuje na správné straně. Nechybí jí temnější stránka věci hlavně ve chvílích, kdy děti začnou zkoušet své zvláštní schopnosti.

Scénáře se chopil Chad Hodge, který stojí za Wayward Pines, nově má projekt i režisérku. Pro Nelson to bude první klasický režijní debut od roku 2011, kdy nám přinesla první díl Kung-fu pandy. Nevím, jak vy, ale já se na film opravdu těším. Snad půjde o stejně vydařenou adpataci, jaké jsme se dočkali u Labyrintu. Navíc se nejspíš ještě tento rok dočkáme českého vydání prvního dílu jiné autorčiny série – Passenger. Ale o té zase někdy jindy.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, Hypable.com, HollywoodReporter.com, AlexandraBraken.com

1 thought on “První díl The Darkest Minds našel svého režiséra

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge