Charley Davidson i počtvrté v češtině už na podzim

Knihy Novinky

Nakladatelství Beta vyslyšelo přání svých fanoušků a v listopadu vydá čtvrtý díl ze série se Smrtkou Charley v hlavní roli. Knihy americké autorky Daryndy Jones u nás začaly vycházet koncem roku 2013 kouskem První hrob napravo. Po pár měsících následoval Druhý hrob nalevo a v březnu 2015 se objevil v knihkupectvích Třetí hrob přímo před nosem.

Prodeje téhle urban fantasy série však nesplnily očekávání vydavatele a vedení Bety se rozhodlo v sérii nepokračovat. V zahraničí už se pomalu připravuje tisk desátého dílu a překlady tak dlouhých sérií jsou obvykle dost riskantní. Charley a spol. však okouzlili nemálo čtenářů a ti se rozhodli proti stopce bojovat. Hroby jsou totiž skvělá série, jen se o ní příliš neví.

V žánru urban fantasy u nás vychází například série Mercy Thompson, Kate Daniels či Anita Blake, kterým se opravdu daří. Většinou jde o série s upíry, vlkodlaky (a jinými dlaky), čarodějkami nebo fae, Darynda Jones však vsadila na smrtku, duchy a pořádnou porci humoru.

fourth-grave-beneath-my-feetPokud jste se zatím s Charley, Cookie, strýčkem Bobem, tetičkou Lilian či otravným Swopesem a hlavně s nebezpečným Reyesem nesetkali, je nejvyšší čas to napravit. Ty tři knihy zvládnete přečíst jako nic a v listopadu si budete moct pořídit další kousek v geniálním překladu Tomáše Bíly. Já vím, že ji budete chtít! Pokud už patříte mezi pravověrné fanoušky, pak pro vás máme anotaci čtvrtého dílu:

Být Smrtkou je někdy vážně otrava. A protože se vyšetřovatelce Charley Davidsonové její poslední případ pořádně zamotal, vzala si volno, aby se mohla naplno věnovat sebelítosti. Když jí ale na dveře zaklepe žena, která je přesvědčená, že se ji někdo snaží zabít, musí Charley znovu vyrazit do boje… nebo se aspoň obléknout a učesat. Horší je, že sexy syn Satanův, Reyes Farrow, zmizel z Charleyina života, ale Charley není schopna na něho zapomenout.

Nachystejte si kalendáře a diáře, protože Charley Davidson, Smrtka par excellence, se vrátí už v listopadu.

Zdroje informací a obrázků: KnihyBeta.cz, KnihyCZ.cz, Amazon.com, Martinus.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge