Wicked našlo svého režiséra

Filmy Knihy Novinky

Pamatujete si ještě na informaci o možném zfilmování jedné z nejoblíbenějších a nejslavnějších Broadwayovských her vůbec? Že ne? Tak já vám to znovu připomenu, protože teď už film začíná získávat první obrysy.

Wicked (Wicked: The Untold Story of the Witches of Oz) je muzikál Stephena Schwartze a Winnie Holzmana postavený na známém příběhu Čaroděje ze země Oz. Tedy spíše na jeho druhé straně. Hlavní hrdinkou je totiž obávaná čarodějnice Elphaba, které se všichni v Oz bojí. Muzikál se soustřeďuje na její studium a na to, jak se z ní vlastně stala mocná čarodějnice… a že ne všechno je ve skutečnosti takové, jak se na první pohled jeví.

Příběhy z pohledu úhlavních záporáků jsou v poslední době náramně v kurzu, takže se není divit, že se tvůrci po XY letech konečně rozhoupali k filmové adaptaci. Ještě si ovšem počkáme. Film by se do kin měl dostat až v roce 2019, na režisérskou stoličku usedne Stephen Daldry, který je nejvíc známý svou adaptací Billyho Elliota. O jeho režírování se mluví už od roku 2012, ale teprve teď se studio Universal konečně rozhoupalo a dalo pevný termín uvedení.

Nezbývá tedy jen čekat a doufat, že bude film stejně kouzelný jako samotné představení. To se k nám myslím zatím v českém provedení nedostalo, což je docela škoda, protože je to naprostý trhák. Tak uvidíme…

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, YouTube.com

1 thought on “Wicked našlo svého režiséra

  1. Som strašne rada, že bude film! Práve túto sobotu som bola na predstavení v Londýne – bolo to úžasné a kostýmy prekrásne 🙂 Chystám sa aj na knihu :)))

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge