První díl spin-offu Deníků princezny vyjde česky už v létě

Knihy Novinky

Od oznámení pokračování velice populární série Meg Cabot Deníky princezny už uběhly neuvěřitelné dva roky. Oblíbená spisovatelka si toho naplánovala poměrně dost. Kromě sedmého dílu Mediátora se rozhodla vrátit se také do Genovie a to jednak pokračováním s názvem Royal Wedding a spin-offovou sérií From the Notebooks of a Middle School Princess. A to nezmiňuji nové série a romány, které píše pod pseudonymem Patricia Cabot.

mala-princezna-1Zhruba v polovině léta, oficiálně 27. července, se dočkáme prvního českého překladu z tohoto trojlístku. Půjde o příběh Olivie Grace Clarisse Mignonette Harrisonové, nevlastní sestry princezny Mii. Série dostala v češtině název Malá princezna a úvodní kniha ponese podtitul Princezna školou povinná.

Olivie je úplně obyčejná dvanáctiletá slečna: průměrně vysoká, ani tlustá ani hubená, průměrně hnědé vlasy průměrné délky a průměrně oříškově hnědé oči. Zajímavá je na ní na první pohled jen řada nebývalých křestních jmen, schopnost nádherně kreslit zvířata a to, že je poloviční sirotek, který nezná svého otce a musí bydlet u tety a strýčka. Ti se o ni starají jako o vlastní, takže nemá nejmenší důvod si stěžovat.
Jednoho dne se však na Olivii začnou sypat průšvihy. Třídní primadona vyhrožuje, že ji zbije, dostane ředitelskou důtku a připlete se do nehody na autobusové zastávce.
Pak ale u chodníku zastaví limuzína s princeznou Miou Thermopolisovou z Genovie, která ji přijela pozvat do New Yorku, aby Olivia mohla konečně poznat svého otce. Ten trvá na tom, aby se okamžitě odstěhovala k němu a žila tam s Miou, prababičkou a jejími dvěma úžasnými pudly. Nakonec Olivia asi není tak průměrná, jak by se zdálo!

Pokud jste četli můj původní článek, pak víte, že série s Olivií navazuje na 11. díl Deníků, tedy Royal Wedding. Právě v něm totiž Mia zjistí, že vůbec nějakou nevlastní sestru má. Každá série je však určena jiné věkové kategorii a mladší čtenářky se tak obejdou i bez úvodu v podobě Miiny série.

Na případné vydání dalších novinek si však budeme nejspíš muset nějakou chvíli počkat. Obě série, Deníky princezny i Mediátor, vyšly už před poměrně dlouhou dobou a vydání dalšího dílu bude pravděpodobně pěkně komplikované. Většina Mediátorů je beznadějně vyprodaná a fanoušci už dlouho žadoní o dotisk. To Deníky by si zasloužily reedici s novými obálkami. Bude však záležet na rozhodnutí Knižního klubu a EMG, zda se jim obnovení práv k českému překladu vyplatí.

Zdroje informací a obrázků: bux.cz, MegCabot.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge