Druhý Magnus Chase již tento rok

Knihy Novinky

Už je to nějaký pátek, co jsme vám přinesli informaci o nové norské božské sérii z pera oblíbeného Ricka Riordana. Mezitím jsme se dokonce dočkali také prvního dílu další řecko-římské série navazující na Percyho Jacksona. A jak už to u Ricka bývá zvykem, teprve jsme se rozjeli.

V prvním díle série, The Sword of Summer, jsme se s Magnusem teprve seznámili a společně s ním jsme se dozvídali, jaký je vlastně pro norského bojovníka život po smrti a jaká nebezpečí to vše s sebou přináší. Pokračování nese název The Hammer of Thor a bude se týkat Thorova zmizelého kladiva. Bůh blesků a bouří má totiž neblahý zvyk své kladivo ztrácet. Jenže tentokrát není nejmocnější zbraň devíti světů jen tak ztracená. Padla do nepřátelských rukou.

Jestli se Magnusovi a jeho přátelům brzy nepodaří získat kladivo zpátky, stanou se smrtelníci naprosto bezbrannými proti nesmrtelným obrům. Započne se Ragnarok. Devět světů shoří. Naneštěstí jim dokáže pomoci jedna jediná osoba, jejíž cena je ovšem příliš vysoká – Loki.

Na obálce, kterou pro Rickovu knihu navrhl jeho „dvorní“ ilustrátor John Rocco, vidíme tváře Thora a Lokiho a také velké Thorovo kladivo. Magnus je hezky uprostřed, drží svůj meč a v horní části obrázku vidíme kořeny stromu Yggdrasil. Magnus ovšem stojí na zamrzlé půdě, což má nejspíš evokovat zemi ledových obrů, Niflheim.

The-Hammer-of-Thor-Cover-small

Kniha vyjde v zahraniční ještě letos, konkrétně 4. října a těžko říct, jestli se nové norské série vůbec v češtině dočkáme. Příští rok se v zahraničí dočkají také druhého dílu série Trials of Apollo. Datum vydání knihy The Dark Prophecy je stanoveno na 2. května 2017.

Oficiální synopse zatím slibuje akcí nabité pokračování cesty „padlého“ boha slunce, hudby, lukostřelby a poezie, Apollóna, který se snaží vrátit na božský Olymp. Své božské místo si chce ovšem zasloužit, a proto společně s přáteli pátrá po Orákulích, která sešla ze scestí.

Co Orákula tak ovlivniloa jak na to dokáže Apollón/Lester vůbec přijít bez svých magických schopností? Poté, co na vlastní kůži zažije notnou dávku ne zrovna příjemných a nebezpečných událostí v Táboře polokrevných, musí Lester opustit bezpečnou půdu polobohů a vydat se napříč Severní Amerikou. Co mu ovšem chybí na božskosti, přidávají mu nová přátelství…

Nevím, jak vy, ale já (jakožto obrovský Riordanův fanoušek) pevně doufám, že se obou nových sérií brzy dočkáme také v češtině.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, EW.com

1 thought on “Druhý Magnus Chase již tento rok

  1. Jestli se obou nových sérií brzy nedočkáme tak budu nucena, dostat svoje schopnosti, týkající se angličtiny, na úplně jinou úroveň. 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge