Pátý díl série Staré království má konečně obálku

Knihy Novinky

Young adult fantasy série Staré království z pera Australana Gartha Nixe patří mezi ty, jejichž fanoušci čekají na další díly opravdu dlouhou dobu. První díl, Sabriel, vyšel v angličtině poprvé v roce 1995. Pokračování na sebe nechalo čekat opravdu dlouho – Lírael do roku 2001, Abhorsenka vyšla o dva roky později. V roce 2005 doplnila trilogii také povídková kniha Za Zdí (Across the Wall). Další plnohodnotná kniha však spatřila světlo světa až po dlouhých 9 letech. Byl jí Clariel, prequel k původní trilogii. A nyní sága pokračuje dál.

O české vydání se stará už od roku 2004 nakladatelství Triton. Knihy Sabriel, Lírael i Abhorsenka vyšly v pevné vazbě s krásnými obálkami Larryho Rostanta. V roce 2010 přibyl také povídkový cyklus Za ZdíClariel vydalo nakladatelství teprve před pár týdny, v polovině března 2016.

Další knihou cyklu by měl být kousek s názvem Goldenhand. Na rozdíl od Clariel půjde o pokračování příběhu Lírael a Nicholase Sayre, kterého znáte z povídkové knihy Za Zdí. V angličtině by měla kniha vyjít letos na podzim, přesněji 11. října 2016.

Goldenhand_GarthNix_EpicReads

Zdroje informací a obrázků: EpicReads.com, Goodreads.com

3 thoughts on “Pátý díl série Staré království má konečně obálku

  1. Tak tohle je vážně překvapení… Ani jsem nevěděla, že to má pokračování, Za zdí jsem ještě četla, ale ani by mě nenapadlo, že to ještě bude pokračovat, přišlo mi to dost ukončené… Ale rozhodně si další díl ráda přečtu, jen už si to tedy skoro vůbec nepamatuju 😀

    1. To je otázka spíš na Triton, Clariel vydali po téměř dvou letech od vydání originálu, s posledními díly série Klíče od Království si dali taky pěkně načas…

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge