Závěrečný díl Školy dobra a zla vyjde už v dubnu

Knihy Novinky

Třetí a poslední kniha ze světa pohádkové Školy dobra a zla zamíří na pulty českých knihkupectví už začátkem příštího měsíce. Závěr knižní série Somana Chainaniho, kterou u nás vydává nakladatelství CooBoo, ponese podtitul Poslední navěky.

Škola dobra a zla 3: Poslední navěkySofie a Agáta si myslely, že nastal konec jejich příběhu, když se jejich cesty rozešly. Agáta se po boji s Krutopřísnou schovává s Tedrosem v Gavaldonu a Sofie žije se Školníkem v jeho věži. Zdá se, že obě našly své „šťastně až navěky“, avšak Fabulář touží jejich příběh dále vyprávět a přepsat. Ale tentokrát nejde jen o jejich pohádku. Zlo ovládlo Nekonečný les a všichni zloduchové a čarodějnice z pohádek se vrátili, aby se pomstili a změnili své příběhy. Chtějí proměnit svět dobra a zla v temnou říši, které by vládla Sofie, a jen Agáta a Tedros jim a stojí v cestě. Jak dopadne poslední navěky v pohádkové říši?
Ve velkolepém závěru trilogie Školy dobra a zla se staré stává opět novým a Sofie s Agátou musí čelit nejen přítomnosti, ale i své minulosti, aby našly ten pravý konec své pohádky.

posledni-naveky-1Opět se můžeme těšit na skvělý příběh, který se tak trochu vymyká klasickým pohádkám, které vám v dětství vyprávěli rodiče. V závěru Světa bez princů už to vypadalo, že je dobojováno a Sofie i Agáta našly svůj „šťastný konec“. Jenže jak pronesla Regina v seriálu Bylo nebylopadouši nemívají šťastné konce. A v tomhle případě na něj zatím nemají nárok ani Agáta s Tedrosem. Tentokrát za vším stojí Fabulář, který si prostě nedá pokoj.

Příběh opět doprovázejí skvělé ilustrace Iacopa Bruna, které dodávají knize tu pravou pohádkovou atmosféru i komičnost. Rozhodně naláká i následující booktrailer. Na něm je krásně vidět, jak by příběh vynikl jako animovaný film:

K téhle pohádkové trilogii brzy přibude i příručka, The Ever Never Handbook. Ta bude obsahovat opravdu kvanta ilustrací a bude takovým průvodcem nejen po Škole. V originále vychází už v polovině července a my můžeme jen doufat, aby časem vyšla i v české edici. Autor sice na instagramu vypustil jen pár náhledů, ale i tak je jasné, že tohle bude opravdový klenot:

Zdroje informací a obrázků: CooBoo.cz, instagram.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge