Už je tady zas, tentokrát v kině

Filmy v kinech Novinky

Na dnešek, tedy čtvrtek 10. března, připadá hned několik premiér filmových adaptací. Jednou z nich je snímek Už je tady zas podle stejnojmenného románu Timura Vermese.

Už je tady zasSatirická kniha Už je tady zas spatřila světlo světa poprvé v roce 2012, v českém překladu ji vydalo nakladatelství Argo o rok později. Od té doby byla přeložena do více jak 35 jazyků a vydána v zemích po celém světě. Teď míří v režii Davida Wnendta (Vlhká místa) do kin s Oliverem Masuccim a Katjou Riemann v hlavních rolích.

O co vlastně jde? Vermes si v knize pohrál s myšlenkou, co by se asi stalo, kdyby Adolf Hitler na konci druhé světové války neumřel, ale hodně tvrdě usnul. Hitler se tak probouzí v roce 2011 a je v šoku – válku nevyhrál, jeho politická strana neexistuje, Eva Braunová je pryč, Berlín vůbec nepoznává a místo něj vládne Německu jakási Angela Merkelová. Začne se tedy seznamovat s moderním světem a zjišťuje, že jej lidé považují za bezchybného imitátora sebe samého. Díky tomu se dostane až k práci televizního komika. Postupem času zjišťuje, že jeho názory na současný stav společnosti nejsou pro část veřejnosti vůbec šokující a vlastně s ním souhlasí. A tak začíná mít bývalý Führer docela jiné ambice, než být úspěšným stand-up bavičem.

První ohlasy na film jsou opravdu pozitivní a slibují výbornou zábavu. Spousta scén navíc obsahuje běžné lidi namísto placeného komparzu, takže se můžete těšit na opravdu spontánní reakce. A že těch komických situací nebude zrovna málo.

Zdroje informací a obrázků: CinemArt.cz, CSFD.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge