Seriálové Proč? 13x proto má režiséra prvních epizod

Knihy Novinky Seriály

V zahraničí je kniha docela hitem, u nás spíše neznámým kouskem, který díky ne zrovna vhodně zvolené obálce u čtenářů spíše zapadl. Proč? 13x proto je kniha, která vás nutí přemýšlet nejen o sobě, ale také o světě okolo vás. Brzy na nás bude působit i seriálově…

Proc 13x proto

Za oblíbenou knihou stojí Jay Asher a v zahraničí vyšla už v roce 2007, v češtině se pak objevila o dva roky později díky nakladatelství Albatros. O zfilmování se mluvilo už v roce 2011, kdy filmová práva získaly Universal Studios. Dlouho se ale nic nedělo, až se v posledním roce objevila informace o seriálové adaptaci.

Scénář k seriálu napsal vítěz Pulitzerovy ceny i ceny Tony, Brian Yorkey. Seriál bude ve třinácti epizodách sledovat středoškoláka Claye, který jedné emocionální noci obdrží krabici od bot plnou magnetofonových kazet.

Ty mu poslala jeho spolužačka a také dívka, do níž byl zamilovaný, Hannah. Proč byl? Protože Hannah nedávno spáchala sebevraždu. U kazet je přiložen dopis o tom, že by se kazety měly dostat kus po kusech k těm lidem, o kterých na nich Hannah mluví.

Každý z těchto 13 lidí totiž měl nějaký podíl na tom, že zemřela. Každá z těchto třinácti kazet skrývá jeden z důvodů, proč si vzala život.

První dvě epizody seriálu by měl režírovat Tom McCarthy, jehož film Spotlight získal nedávno Oskara. McCarthy se dále bude na seriálu produkčně podílet, společně se zpěvačkou a herečkou Selenou Gomez. Není zatím známo, jestli si v seriálu i zahraje. Každopádně až bude hotov, objeví se na Netflixu.

Zdroj informací a obrázků: Deadline.com, PageToPremiere.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge