Dočkáme se třetího filmového Deníku princezny!

Filmy Knihy Novinky

Pamatujete si ještě na jeden „pohádkový“ film z roku 2001 jménem Deník princezny (v angličtině Princess Diaries), v kterém vůbec poprvé zazářila úžasná Anne Hathaway? Že ne? Tak byste to měli rychle napravit, protože se dočkáme třetího filmu.

Princezniny denikyPodle posledních zpráv to tak alespoň tvrdí režisér obou princeznovských filmů, Garry Marshall, který potvrdil návrat svůj i oblíbené představitelky hlavní role potřeštěné Mii. První zprávy o oživení oblíbené série se objevily už loni v červnu, pak ale byly prohlášeny za fámu a nyní se opět vrací s tím, že Marshall i Hathaway rozhodně mají v plánu přivést třetí díl k životu. Nevím, jak vy, ale já jsem rozhodně natěšená jako malá holka.

Pokud to nevíte, filmová série Deníky princezny totiž vychází z knižní série Meg Cabot, Princezniny deníky, která u nás vycházela u Knižního klubu právě od roku 2001. Předposlední, desátý díl, Navždy princeznou, vyšel v češtině v roce 2011 a od té doby se u nás sem a tam objevovaly jiné série Meg, jako například úžasný Mediátor, o jehož nových dílech, jsme vám nedováno také psali.

Pravda, pouze první díl Deníků si bere základní linii příběhu z knihy a zbytek tak trochu utváří po svém… a v případě druhého filmu se tvůrci dost utrhli ze řetězu a prostě si jeli po svém (na což dokonce sama knižní Mia v knihách nelibě naráží), ale i tak se filmy u čtenářů řadí mezi ty památné a velice oblíbené. Přece jenom herecká dvojice Julie Andrews a Anne Hathaway úžasně září a navozuje úsměv na tváři.

O čem vlastně třetí díl bude není tak úplně jasné. Víme jen, že bychom se společně s Miou měli opět vrátit na Států, přesněji nejspíš do New Yorku a ne do jejího rodného San Francisca. Jestli se do významné role vrátí také Chris Pine, který je teď v Hollywoodu také docela velká hvězda, se zatím neví. Každopádně produkce i natáčení hned tak nezačne, jelikož je Hathaway zrovna v očekávání potomka.

From the Notebooks of a Middle School PrincessMy si tak můžeme zkrátit čekání tím, že se letos přibližně okolo července objeví pokračování Princezniných deníků. Kniha From the Notebooks of a Middle School Princess, v češtině Malá princezna 1: Princezna školou povinná, vyšla v zahraničí v květnu loňského roku a vypráví příběh dvanáctileté Olivie, která je docela obyčejná malá holka: průměrně vysoká, ani tlustá ani hubená, průměrně hnědé vlasy průměrné délky a průměrně oříškově hnědé oči.

Zajímavá je na ní na první pohled jen řada nebývalých křestních jmen, schopnost nádherně kreslit zvířata a to, že je poloviční sirotek, který nezná svého otce a musí bydlet u tety a strýčka. Ti se o ni starají jako o vlastní, takže nemá nejmenší důvod si stěžovat.

Jednoho dne se však na Olivii začnou sypat průšvihy. Třídní primadona vyhrožuje, že ji zbije, dostane ředitelskou důtku a připlete se do nehody na autobusové zastávce.

Pak ale u chodníku zastaví limuzína s princeznou Miou Thermopolisovou z Genovie, která ji přijela pozvat do New Yorku, aby Olivia mohla konečně poznat svého otce. Ten trvá na tom, aby se okamžitě odstěhovala k němu a žila tam s Miou, prababičkou a jejími dvěma úžasnými pudly. Nakonec Olivia asi není tak průměrná, jak by se zdálo…

V zahraničí vyjde 10. května pokračování, Royal Wedding Disaster, na které netrpělivě všichni fanoušci Princezniných deníků čekají. Jestli se ovšem v češtině dočkáme také jedenáctého dílu klasické série, Royal Wedding, je zatím velkou neznámou. Místo toho vás můžu alespoň uklidnit tím, že letos snad opravdu dostaneme poslední díl série Podsvětí. Ponese název Lásku nerozdělí ani smrt a vyjít by podle předběžných zpráv měl 25. května.

Zdroj informací a obrázků: People.com. Hypable.com, CSFD.cz, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge