Dočká se Pod nekonečnou oblohou filmu?

Filmy Knihy Novinky

Filmové adaptace oblíbených young adult knih, potažmo rovnou i celých sérií, jsou stále ještě v kurzu. Hunger Games už máme za sebou a i když se spekuluje o možných spin-offech, není tu krom brzy končící Divergence v kinech nic nového, z čehož by producenti mohli vytlačit tu správnou dávku peněz.

Pod nekonecnou oblohouNení tedy divu, že se do hledáčku dostávají další knihy, které by mohly zaplnit uvolněná místa a držet pozornost dospívajících diváků (a těch dalších) o něco déle. Slovo padlo i na oblíbenou postapoklyptickou dystopii Pod nekonečnou oblohou autorky Veronicy Rossi, která začala v roce 2012 vycházet také u nás.

Hlavními hrdiny série jsou Aria a Perry, kteří pocházejí ze dvou radikálně odlišných společenských vrstev a vlastně by se neměli nikdy setkat, natož navázat vztah. Aria patří mezi obyvatele uzavřeného, vysoce technicky rozvinutého a izolovaného města, Perry zase do nebezpečného přírodního světa.

Když Ariu vykáží z města za zločin, který nespáchala, domnívá se, že ji čeká okamžitá smrt – ve volné přírodě nemá šanci přežít. „Divoch“ Perry je pro ni jedinou šancí, jak se zachránit. I když vše vypadá jako předem jasný případ „zakázané lásky“, příběh pomalu odkrývá víc a víc a nutí tak čtenáře hloubat nad tím, co všechno se ještě může stát, protože stejně jako v případě Hunger Games, ani tady nemusí všechny oblíbené postavy přežít až do samotného konce.

Jestli se tedy prvního dílu dočkáme ve filmové podobě je zatím ve hvězdách, ovšem autorka na své Facebookovské stránce nedávno napsala svým čtenářům informaci o tom, že se usilovně pracuje na scénáři, který by si některá filmová společnost mohla třeba vybrat. To ovšem neznamená, že film opravdu bude. I tak ale můžeme doufat, osobně bych za to byla ráda, protože série patří mezi mé nejoblíbenější.

Zdroj informací a obrázků: PageToPremiere.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge