Třetí Cormoran Strike už v květnu

Knihy Novinky

Ať už jste fanouškem knih Roberta Galbraitha anebo ne, u většina čtenářů si vede natolik dobře, že se i my v Česku v květnu dočkáme třetího dílu série o ne zrovna ukázkovém detektivovi jménem Cormoran Strike.

Už jsou to tři roky, co jsme jako jedni z prvních přinesli informaci o tom, že J.K.Rowling, autorka oblíbené série Harry Potter, napsala pod pseudonymem Robert Galbraith novou knihu. A ne jen tak ledajakou, rovnou detektivní. Ačkoliv z ní nebyli všichni dvakrát odvaření, autorce nic nebránilo v tom, aby po Volání kukačky napsala také Hedvábníka. K nám se třetí díl, Ve službách zla, dostane 2. května.

Zatímco ve Volání Kukačky soukromý detektiv Cormoran Strike vyšetřoval smrt modelky Luly Landryové, v románu Hedvábník zkoumal záhadné zmizení spisovatele Owena Quinea. Obě díla čtenáře zaujala nejen propracovanou zápletkou, ale také přesvědčivým vykreslením života obyčejných lidí. V knize Ve službách zla se ve smrtelném nebezpečí ocitne sám Cormoran Strike a čtenáři se můžou těšit nejen na ďábelsky rafinovanou zápletku plnou nečekaných zvratů, ale také na poutavý příběh o vztahu muže a ženy na křižovatce jejich osobních i profesních životů.

Ve sluzbach zla

Když je Robin Ellacott doručen záhadný balíček, je šokována zjištěním, co je jeho obsahem – několik useknutých ženských noh. Její šéf, soukromý detektiv Cormoran Strike, je méně překvapen, ale spíše výrazně znepokojen. V jeho minulosti jsou totiž čtyři lidé, kteří by za to mohli být zodpovědní – a Strikeovi je jasné, že každý z nich je toho více než schopný, vlastně dokážou být daleko brutálnější.

Zatímco se policie zaměřuje na svého pachatele, o němž je Strike přesvědčený, že odpověný rozhodně není, společně s Robin vezmou záležitost do vlastních rukou. Ponoří se tak do temného a pokrouceného světa dalších tří mužů. Mezitím se ale dějí další hrůzné věci, které výrazně krátí čas minimálně dvěma z nich…

Série byla už přeložena do 40 světových jazyků a zatímco první dva díly se nedočkaly velkého ohlasu, Ve službách zla se těší velice dobrým hodnocením. Uvidíme, jak si Rowling povede s dalšími díly, plánuje jich v sérii totiž dohromady 8.

Zdroj informací a obrázků: AlbatrosMedia.cz, GoodReads.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge