Nová fantasy série od Kendare Blake

Knihy Novinky

Už je to docela dlouho, kdy jsme naposledy slyšeli o autorce duologie Anna krví oděná a trilogie Antibohyně. Poslední zprávička se týkala možné adaptace její hororově laděné Anny na filmové plátno. Od té doby ale uplynuly už tři roky a žádné další informace o filmu nemáme. Tentokrát ovšem autorka přichází s něčím úplně jiným.

Její nová, pravděpodobně trojdílná, série ještě nemá oficiální datum, ale známe alespoň název, obálku a základní anotaci prvního dílu. Three Dark Crowns je prvním dílem temné fantasy o třech sestrách – trojčatech – které mají každá jiné magické nadání. Byly sice rozděleny po narození, ale v den svých šestnáctých narozenin se opět setkají, aby se utkaly ve smrtelné bitvě o to, kdo z nich se stane Královnou. Kniha by měla vyjít 20. září tohoto roku.

The-Dark-Crowns-book-cover

Každou generaci se na ostrově Fennbirn narodí trojčata: tři královny, každá ovládající jiný druh magie, ale všechny si korunou rovny. Mirabella dokáže poručit ohni, stačí pouhé lusknutí prstů, malá jiskřička, a během chvíle se objeví ohnivá bouře. Kathanire ovládá umění jedů a to tu nemluvíme o tom, že by vás třeba jen bolel žaludek, ale o daleko smrtelnějších jedech. Arsinoe si zase rozumí s přírodou, dokáže přimět růži, aby rozkvetla a poručit těm nejděsivějším lvům.

Ale stát se právoplatnými královnami není jen otázkou narození se. Každá ze sester bude muset o své právo bojovat. A nejde tu jen o hru… ale o boj na život a na smrt. Noc, kdy sestry oslaví šestnácté narozeniny, boj započne. Poslední přeživší královna získá korunu. Kdyby to ale bylo tak jednoduché. Katharine si nedokáže poradit s nejslabějším z jedů, a ať už se Arsinoe snaží sebevíc, nenechá vyrůst ani stéblo trávy. Dvě z královen svou moc jen předstírají a ani Mirabella se nechová o moc chytřeji.

Zatímco se všechny tři snaží poprat se svými úděly, začínají se budovat nebezpečné aliance, zrada čeká za rohem a nemilosrdá pomsta sleduje každičký krůček královen. Jedno je ovšem jisté – poslední žijící královna nemusí být ta nejsilnější… ale rozhodně bude ta nejtemnější.

Map-of-Fennbrin

K oficiálná obálce byla také uveřejněna mapa celého světa, v němž se bude příběh odehrávat. Autorka v nedávném rozhovoru uvedla, že ji na zápletku přivedla úvaha o tom, jak se chovají včelí královny v úlech, protože když chce nová královna nahradit tu starou, musí ji zabít. V současné chvíli pracuje na druhém díle a pokud bude mít, co říct, dočkáme se i toho třetího.

Uvidíme, jestli se série dočkáme v češtině, ale spíše to tak nevypadá. Zatímco Anna krví oděná si u českých čtenářů vedla poměrně dobře, Antibohyně spíše propadla a my se po prvním díle dalších dvou dílů nedočkali.

Zdroj informací a obrázků: Goodreads.com, Hypable.com

1 thought on “Nová fantasy série od Kendare Blake

  1. Je to naozaj super kniha a v apríli/dubnu 2018 vyjde v slovenčine! 🙂
    Preklad Troch temných korún už je hotový.

    „Tri temné kráľovné v doline zrodené, priateľstvo trojičkám nebude súdené.
    Tri temné sestry krásne ako sen, prežiť a vládnuť môže jedna len.“

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge