Měsíční kroniky budou mít grafickou novelu

Knihy Novinky

Měsíční kroniky jsou sice už u konce, ačkoliv my stále čekáme na české vydání knihy Winter, ale to neznamená, že k sérii nic nového nedostaneme. Autorka totiž ohlásila příchod grafické novely.

Pravda, v knižním průmyslu young adult knih to není nic nového. Máme třeba grafické zpracování Stmívání nebo Zavrženého, ale Meyerová nepřijde s dalším retellingem už dávno známého příběhu v grafické podobě.

Dostaneme totiž dvoudílnou grafickou novelu o Iko, oblíbené androidce ze série. První díl nese název Wires and Nerves a vyjít by měl v lednu příštího roku. Ilustraci si vezme na starosti Douglas Holgate.

Iko 01

Iko 02

Autorka k novelám řekla: „Psaní grafických novel bylo mým snem už od dob dospívání a jsem nadšená, že se můj sen stane skutečností, zatímco budu také rozšiřovat Měsíční kroniky. Trávila jsem na internetu hodiny tím, že jsem hledala anglické překlady mých oblíbených komiksů a když jse žádnou nenašla, snažila jsem se z obrázků pochopit, o co v příběhu vlastně jde. Do dnešního dne jsou komiksy a grafické novely jednou z mých nejoblíbenějších forem vyprávění a nemůžu se dočkat, až se čtenáři podívají na svět Měsíčních kronik v takto krásném vizuálním formátu.

Uvidíme, jestli se novely dostanou i k nám, zatím nedočkavě vyhlížíme Winter. Pokud vás zajímá, na čem dalším autorka pracuje, podívejte se na náš starší článek.

Zdroje informací a obrázků: TheLunarChronicles.com, MarissaMeyer.com, EW.com, TheFandom.net, Hypable.com

2 thoughts on “Měsíční kroniky budou mít grafickou novelu

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge