Mary Poppins dostane druhý díl

Filmy Knihy Novinky

Disney rozhodně nezahálí a plánuje oživovat další oblíbené filmové a pohádkové trháky. Plánům tak neunikne ani skvělá Mary Poppins.

K hudebnímu projektu se upsal Rob Marshall, který naposledy přinesl ne zrovna dobře přijatý muzikál Čarovný les (Into the Woods). Hudební část a nové písně mají na starost Marc Shaiman a Scott Wittman (Hairspray, Smash), scénář pak David Magee (Hledání Země Nezemě, Pí a jeho život).

Nový film bude opět čerpat z oblíbené knižní série o Mary Poppins od P. L. Travers. Děj filmu se bude odehrávat v období Velké hospodářské krize, dvacet let po událostech původního filmu. Mary Poppins a Julií Andrews z roku 1964 totiž vycházela pouze z první knihy osmidílné série, která vycházela v letech 1934 až 1988.

Emily-BluntNový film nebude vyloženě sequel, ale podívá se na další dobrodružství Mary a rodiny Banskových. Tvůrci mají požehnání od vlastníků práv a vypadá to, že by se pokračování mělo dost držet originálu (i když samotná autorka by z toho nejspíš nebyla dvakrát nadšená).

Zatím ovšem nebylo stanoveno jasné datum začátku produkce, ačkoliv se studio začalo poohlížet po nové tváři Mary Poppins. Podle posledních zpráv to vypadá, že si Mary zahraje skvělá Emily Blunt. Tu jsme mohli vidět právě v Čarovném lese, nově třeba v Sicariu nebo úspěšném kousku Na hraně zítřka. Letos by se měla objevit v pokračování Sněhurky a lovce – Lovec: Zimní válka – nebo adaptaci Dívky ve vlaku.

Uvidíme tedy, kdy se filmu nakonec dočkáme. Osobně nevím, jestli se těšit nebo se bát. První film je klasika, kterou zbožňuje hromada lidí, Emily Blunt je ovšem výborná herečka a pro roli Mary je jako dělaná.

Zdroj informací a obrázků: EW.com, Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge