Mágové si vyčarovali druhou řadu

Knihy Seriály

Seriál The Magicians podle knih Lva Grossmana se sice teprve začal vysílat, ale stanice Syfy už oznámila objednávku druhé řady.

Ještě před odvysíláním čtvrtého dílu první série vypustila stanice informaci o obnovení seriálu pro druhou řadu. Stejně jako ta první bude mít 13 dílů a ve vysílání by se měla objevit začátkem příštího roku.

Hlavní postavou seriálu Mágové je Quentin Coldwater (Jason Ralph), podivínský fanoušek kouzelnických triků a fantastických příběhů. Quentin se rozhodne skoncovat se svými depresemi i s fantazírováním o světě, ve kterém existuje magie, a jít na pohovor s náborářem yaleské univerzity. Místo toho se však i se svou kamarádkou Julií (Stella Maeve) dostane k přijímacímu testu na záhadnou univerzitu Brakebills. Quentin u zkoušky uspěje a dostane se do úplně odlišného světa. Nejenže je magie skutečná, ale má teď šanci se stát opravdovým mágem. Ve škole se setkává s Pennym (Arjun Gupta), Alicí (Olivia Taylor Dudley), Eliotem (Hale Appleman) a Margo (Summer Bishil). Postupně však zjišťuje, že existují nejen kouzla a jiné světy, ale také různé kletby a proroctví. A nezkušený student magie se může hodně rychle ocitnout v ohrožení života…

Knižní trilogie Mágové bývá často přirovnávána ke kombinaci Letopisů Narnie s Harrym Potterem. Hlavní hrdinové sice teprve nedávno skončili střední školu, ale nečekejte žádné teen drama plné afektovaných výstupů. Mágové jsou mnohem temnější a dospělejší seriál s pomalejším rozjezdem, ale o to větším potenciálem. Quentin není žádným klišoidním spasitelem s obrovskými nadpřirozenými silami, vlastně v tom dost tápe a ve srovnání se svým spolubydlícím Pennym vypadá jako chudý příbuzný. Alice ze začátku působí jako klasická šprtka, Eliot je největší pařič a Margo je královnou drbů, ale člověk si je i tak prostě oblíbí. Dějově jsme se sice zatím moc výrazně neposunuli, ale čtvrtý díl rozhodně prokázal, že herci ví, co dělají. Navíc vedení stanice Syfy už je určitě obeznámeno s dalším vývojem příběhu, jinak by neobjednávali další řadu.

Za seriálem stojí scénáristé a zároveň producenti Sera Gamble a John McNamara. Kromě poměrně neokoukaných tváří v hlavních rolích už se v seriálu objevili například Rick Worthy jako děkan Fogg nebo Anne Dudek jako profesorka Sunderlandová. První tři epizody přilákaly k obrazovkám průměrně 1,7 milionu diváků a podle stanice Syfy jejich divácká základna v rozmezí 18-34 let s každým dílem roste.

Zdroje informací a obrázků: Syfy.com, IMDb.com, LAtimes.com, HollywoodReporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge