Castingové novinky k filmu Ready Player One

Filmy Knihy Novinky

Ready Player OneO adaptaci geekovské sci-fi knihy Ready Player One z dílny Ernesta Clinea jsme psali už loni v létě.Od té doby se řešilo hlavně datum premiéry, které dělá tvůrcům očividně mnohem hlubší vrásky, než nějaký začátek natáčení. Nasadit totiž snímek třeba proti dalšímu dílu Star Wars by se nemuselo úplně vyplatit.

Hlavní slovo bude mít při natáčení režisér snímku, kterým není nikdo menší než Steven Spielberg. Na scénáři spolupracovali Zak Penn a Eric Eason. Za filmem stojí mimo jiné studia Warner Bros. či Dreamworks.

Už loni na podzim se objevily zprávy o dvou obsazených rolích. Jednou z nich je Samantha Evelyn Cook aka Art3mis, kterou si zahraje Olivia Cooke, představitelka Rachel z filmu Me and Earl and the Dying Girl. Hlavního záporáka, Nolana Sorrenta, ztvární Ben Mendelsohn. Co nám však stále chybělo, byl hlavní hrdina. Spielbergovu týmu se dlouho nedařilo najít toho pravého Wadea Wattse. Hledání však bylo úspěšné a roli kluka s přezdívkou Parzival dostal Tye Sheridan. Pokud je vám jeho jméno povědomé, pak vězte, že bude hrát mladého Kyklopa v nejnovějších X-Menech s podtitulem Apokalypsa.

Oficiální premiéra filmu Ready Player One byla původně stanovena na 15. prosince 2017, stejné datum si však vybrali tvůrci snímku Star Wars: Episode VIII. Možná i kvůli castingovým problémům se nakonec Spielberg rozhodl od tohoto sebevražedného termínu upustit a uvedení snímku odsunul na 30. března 2018. Nezbývá než doufat, že všechno už půjde jako na drátkách a fanoušci Ready Player One se filmu za dva roky opravdu dočkají.

Zdroje informací a obrázků: Collider.com, Hypable.com, The Hollywood Reporter.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge