Casting a novinky k Fifty Shades Darker

Filmy Knihy Novinky

Už je to poměrně dlouho, kdy se objevily jakékoliv novinky ohledně natáčení pokračování Padesáti odstínů šedi. Přece jenom by se podle plánů měl film dostat až v roce 2017, ale už se rozjíždí casting.

Tvůrci obsadili role dvou bývalých milenek Greye – Leilu a Elenu. Leilu si zahraje Bella Heathcote, která se teď objeví v adaptaci Pýchy, předsudku a zombie. Leila je bývalá Greyova subinka, co Anu v druhém díle začne poměrně silně stalkovat.

Kim Basinger ztvární Elenu, ženu, co Christiana uvedla do tajů BDSM světa, když mu bylo patnáct let. I o ní budeme mít možnost se toho dozvědět více v knize Grey, která se dnešním dnem dostává také na pulty českých knihprodejců. Elena v druhém filmu dostane daleko větší prostor, protože se bude snažit rozvrátit vztah Any a Christiana.

fifty-shades-darker-movie-cast

Režie druhého i třetího dílu se ujme James Foley, do hlavní role uhrančivého a emocionálně zlomeného Christiana Greye by se měl vrátit Jamie Dornan, ačkoliv to zprvu vypadalo všelijak. Nyní ovšem k filmům říká: „Těším se, že si roli Christiana zopakuju a že dostanu možnost z něj ukázat zase něco víc.

Původní zprávy zněly, že filmování druhého dílu začne už v lednu, ale muselo být posunuto kvůli teroristickým útokům v Pařiži, jelikož ve městě tvůrci chtěli natáčet. Do role Anastasie by se opět měla vrátit Dakota Johnson. Natáčení by mělo zabrat první půlku roku.

První díl končil tím, že se Ana s Christianem rozloučila, jelikož nedokázala přijmout jeho styl života. V pokračování se tak Christina bude pěkně činit, aby se k němu Ana zase vrátila. Ale tentokrát jim jejich sexuálně náruživou romanci bude kazit Anin přehnaně posedlý šéf Jack Hyde. Filmové pokračování by tak mělo mít prý více napětí a kromě erotických scén by měl film žánrově spadat i do thrilleru. No, tak uvidíme, co všechno v kinech příští rok uvidíme. Premiéra je stanovena na 9. února.

GreyPokud si čekání chcete zkrátit, zajděte si do knihkupectví a pořiďte si v češtině Greye, který je vyprávěn z pohledu Christiana. Oficiální anotace zní takto:

Christian Grey má rád kontrolu v každé situaci. Jeho život je uspořádaný, disciplinovaný a naprosto prázdný – až do dne, kdy do jeho kanceláře vpadne půvabně neohrabaná a rozevlátá Anastasia Steeleová. Po jejím odchodu se na ni Christian snaží zapomenout, ale místo toho se zmítá v bouři emocí, kterým nerozumí ani jim nedokáže odolat.

Vypadá to, že na rozdíl od žen, s nimiž se stýkal dřív, do něj Ana vidí – že přes masku úspěšného obchodníka užívajícího si luxusní životní styl pronikne až do Christianova chladného a zraněného srdce. Zažene vztah s Anou děsivé zážitky z dětství, které Christiana každou noc pronásledují? Nebo jeho temné sexuální touhy, tendence ovládat druhé a zničující sebenenávist Anu odradí a zničí křehkou naději, kterou mu dává?

Zdroje iformací a obrázků: HollywoodReporter.com, Hypable.com, Bux.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge