Volání netvora v listopadu v kinech

Filmy Knihy Novinky

Protože filmových adpatací není nikdy dost, můžeme se na jednu takovou další těšit i od Patricka Nesse, autora knihy Volání netvora.

Volani netvoraJde o příběh o velké odvaze třináctiletého Connora, který se postavil svému největšímu strachu – nočním můrám. Connorova maminka je vážně nemocná, táta žije kdesi za mořem v Americe, babička ho pořád jen peskuje a spolužáci jsou tak trochu tyrani. Rozhádá se svou nejlepší kamarádkou a zůstane na všechno sám. Tedy, skoro sám.

V noci, vždycky chvíli po půlnoci, ho totiž navštěvuje netvor – obrovitánský chodící a mluvící starý strom, který roste na kopci za domem. Postupně Conorovi vypráví tři starobylé příběhy a učí jej, že věci často nejsou takové, jakými se na první pohled zdají. A že naším největším nepřítelem je náš vlastní strach. Netvor chlapce ponouká, aby povyprávěl čtvrtý, poslední, příběh sám. Vlastně po něm chce tu vůbec nejtěžší věc – podívat se děsivé pravdě do očí….

Patrick Ness u nás v češtině nevydal jen Volání netvora, ale také dystopickou tirlogii CHAOS. Netvor u nás vyšel v roce 2012, série Chaos pak vycházela od roku 2011 do roku 2012. Bohužel se žádná z knih nedostala do „záře reflektorů“, což se ovšem může s uvedením filové podoby Netvora změnit. Víme přece, jak to s takovým boomem chodí.

Filmová práva nakoupilo studio Focus Features už v roce 2014, kdy se také rozhodlo, že na režisérskou stoličku usedne J. A. Bayona a scénáře se ujme samotný autor knižní předlohy. Ve stejném roce v dubnu byla pro roli matky Connora vybrána Felicity Jones (můžete ji znát z úspěšného filmu Teorie všeho, zazáří také v chystaném spin.offu Star Wars).

Liam Neeson se připojil v květnu, aby svůj hlas propůjčil právě Netvorovi. V srpnu se přidala Sigourney Weaver v roli Connorovy babičky a samotného Connora vybrali o den později, stal se jím Lewis MacDougall (mohli jste ho vidět v nejnovější adaptaci Petra Pana). Natáčení začalo koncem září 2014 ve Španělsku a v Anglii. Ačkoliv je světová premiéra stanovena na 14. října 2016, my se filmu v Česku dočkáme až 10. listopadu. I tak si ale čekání můžeme zkrátit prvním oficiálním teaserem k filmu:

Zdroj informací a obrázků: Jota.cz, Bux.cz, Wikipedia.org, Freeman-ent.cz

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge