Tonya Hurley připravuje novinku Feathervein

Knihy Novinky

Tonya Hurley je bestsellerová autorka New York Times, jejíž série Ghostgirl vycházela před pár lety u nakladatelství Fortuna Libri. Ačkoliv se k nám další její knihy zatím nedostaly, rozhodně píše dál.

GhostgirlKromě trilogie Ghostgirl, která vypráví příběh středoškolačky Charlotte, co nešťastnou náhodou umře a zjistí, že smrtí rozhodně nic nekončí.

Dostane se totiž do kursu Posmrtné výuky, kde se má naučit, jak dořešit své světské záležitosti a posunout se dál. Charlotte se ale posunout nechce: nejvíc ze všeho si touží aspoň jednou zatančit se svou tajnou láskou Damenem.

V roce 2012 pak přišla s další trilogií, Blessed. Ta se na vše dívala z mírně biblického hlediska. Co kdyby totiž mezi námi chodili mučedníci a svatí? A co by se stalo, kdyby vám řekli, že jste jedním z nich?

Hlavními hrdinkami jsou tři dívky – Agnes, Cecilia a Lucy. Každá z nich má jiné problémy, ale všechny je spojuje to stejné. Všechny objeví něco, co je daleko za běžné chápání. Poslední díl vyšel minulý rok a stejně jako Ghostgirl se i Blessed těšila velké pozornosti čtenářů.

Pro tento rok nejspíš nemá nachystáno k publikaci nic nového, ale v roce 2017 přijde s novinkou Feathervein. Zatím se o knize mluví jako o mixu Sirotčince slečny Peregrinové a Dcery kosti a dýmu, což by nemuselo být vůbec špatné a hezky děsivé.

Příběh sleduje Wren, dospívající dívku, jejíž rodina má velice zvláštní vztah k ptákům. Kniha je inspirována americkým folklórem a je popisována jako příběh o odvaze, věrnosti a rodině.

Oficiální anotace zní takto:

Wren Grayson nesnáší ptáky.

Nesnáší je proto, že ji každé ráno budí. Nesnáší je, protože je jimi její otec ornitolog naprosto fascinovaný. Nesnáší je, protože jí vzali její matku pryč. Nesnáší je, protože se jí o nich zdá. Nesnáší je, protože k ní promlouvají. Nesnáší je, protože když to dělají, rozumí jim každé slovo.

Tonya Hurley je známá tím, že ráda píše mírně temné příběhy s lehký nádechem tajemna. Feathervein je něco, co nosila v hlavě už dlouho a k čemu ji inspirovala i její dcera. Uvidíme, jestli se jednou kniha třeba nedostane i k nám, v zahraničí vyjde na podzim 2017.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, GoodReads.com, Bux.cz, Ghostgirl.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge