Seriálová Řada nešťastných příhod našla svého strýce Olafa

Knihy Novinky Seriály

První zprávy o seriálovém zpracování slavné série z pera Lemonyho Snicketa se objevily již v listopadu 2014. Od té doby se toho moc neudálo a začínalo se zdát, že si streamovací služba Netflix svůj krok rozmyslela. Naštěstí je opak pravdou a celý projekt se konečně začíná probouzet k životu.

Za produkcí seriálu stojí společně s Neflixem společnost Paramount Pictures. Jedním z výkonných producentů by měl být také Daniel Handler, který je označován za pravého autora Řady nešťastných příhod. Pokud je opravdu tím, kdo se skrývá pod pseudonymem Lemony Snicket, pak mohou fanoušci jásat – každému seriálu jen prospěje, když se na něm podílí přímo tvůrce jeho předlohy.

Řada nešťastných příhod je příběhem tří osiřelých sourozenců, Violet, Klause a Sunny Baudelaireových. Jejich ďábelského strýce Olafa si ve filmu zahrál Jim Carrey a je tak jasné, že má před sebou jeho nástupce opravdu těžkou práci. Volba nakonec padla na Neila Patricka Harrise, kterého nejspíš znáte jako Barneyho Stinsona ze seriálu Jak jsem poznal vaši matku. O jeho kvalitách však svědčí i stovky videí z jeho divadelních vystoupení či uvádění různých ocenění. Samozřejmě bude záležet také na obsazení ostatních hlavních rolí, ale zatím můžeme s klidem prohlásit, že celý projekt vypadá hodně zajímavě.

Filmová adaptace z roku 2004 dějově obsáhla pouze první tři knihy z třináctidílné série. Mezi lety 2012 až 2015 navíc vyšla čtyřdílná série All The Wrong Questions, která se zabývá mládím postavy Lemonyho Snicketa, vypravěče Řady nešťastných příhod. Pokud se bude navíc na seriálu podílet samotný autor, máme dost materiálu na několik řad. Datum premiéry sice zatím nebylo stanoveno, loni v létě se však objevil první plakát, na kterém je uveden rok 2016. Mnohem pravděpodobnější však vypadá uvedení v průběhu roku 2017.

Netflix A Series of Unfortunate Events Poster

Pokud ještě stále nejste dostatečně natěšení, možná vám pomůže i následující teaser, který sice není oficiálně od Netflixu, ale rozhodně vás naladí na tu správnou notu.

Nebo vyčkejte na další zprávy, které vám rozhodně přineseme. Zatím nám můžete do komentářů napsat, koho byste obsadili do rolí Violet, Klause a Sunny.

Zdroje informací a obrázků: TheHollywoodReporter.com, MoviePilot.com, Goodreads.com

3 thoughts on “Seriálová Řada nešťastných příhod našla svého strýce Olafa

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge