Seriálová novinka The Magicians se právě rozjíždí

Knihy Novinky Seriály

Začátek roku je naprostým rájem pro příznivce seriálových adaptací známých knižních či komiksových sérií. Když nepočítám druhou řadu Agentky Carterové a další již rozjeté záležitosti, tak tu máme tento výčet: Shadowhunters, Legends of Tomorrow, The Shannara Chronicles, 11.22.63. a nyní ještě The Magicians.

Tento seriál vychází ze stejnojmenného románu amerického spisovatele Leva Grossmana z roku 2009. Kniha se posléze dočkala dvou pokračování –  The Magician King a The Magician’s Land. U nás první dva knižní díly vyšly loni pod taktovkou nakladatelství XYZ.

Magove Magove 2

Nejdříve se měl seriál objevit na obrazovkách stanice FOX, ale ta produkci nakonec zrušila. Televizní zpracování tak na svá bedra převzal kanál SyFy, který v poslední době nevyprodukoval nic moc zajímavého. Je tu podivná verze The Walking Dead s názvem Z Nation, rádoby vtipné Killjoys, které si hrají na Strážce Galaxie, ale moc jim to nejde, a v neposlední řadě utahaná scifárna Dark Matter.

Co o The Magicians říct? Je to ze současnosti, jsou tam kouzla, není to úplně pitomé a navíc i ta banda neznámých herců to bez problému táhne. Těžko se to popisuje, ale v zásadě se jedná o vznešenější verzi urbanek, které většinou běží odpoledne v televizi.

Lev Grossman ve svém díle kombinuje všechny možné variace na zajeté klasiky jako Letopisy Narnie či Harry Potter a přidává navíc špetku metafikce, která zatím děj relativně komplikuje. Po dvou epizodách se to nikam moc nehnulo a seriál zatím ztrácí na drivu kvůli zbytečné ukecanosti a tvorbě rádoby intelektuálního prostředí. Zatím je to tedy vcelku neslané-nemastné, ale rozhodně koukatelné. Snad to v brzké budoucnosti nabere pořádné grády.

Zdroje: CSFD, SyFy, Bux.cz

 

1 thought on “Seriálová novinka The Magicians se právě rozjíždí

  1. Viděla jsem první díl a ten se mi hrozně líbil 🙂 těším se na další a co z toho nakonec vznikne 😀

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge