Nový seriál z produkce MTV The Shannara Chronicles je konečně tady!

Knihy Novinky Seriály

Na západě veleúspěšná, u nás opomíjená série fantasy knih o Shannarovi od amerického spisovatele Terryho Brookse se po necelých čtyřiceti letech od vydání prvního dílu dočkala televizního zpracování.  Samotnou adaptaci si na svá bedra vzala stanice MTV, která již na Comic-Conu ukázala, že se bude jednat o projekt nevídané velikosti.

Na podzim jsme se rozloučili s Katniss, příští rok se nám uzavře série Divergence a na poli filmové young adult fantastiky zbude nevyplněný prostor. Samozřejmě nás čeká nový film z univerza Harry Pottera, ale přeci jen nějaká ta výpravná fantasy by nebyla od věci. To stejné si asi myslí i analytici z MTV, kteří se symbolickou díru snaží vyplnit naprosto novým formátem seriálu.

Jeden z tvůrců TSH řekl: „The Shannara Chronicles nabídne stejnou podívanou jako plnohodnotný blockbuster, na který chodíte za 20 dolarů do kina.“ Je tomu opravdu tak, již trailer napověděl, že se bude jednat o naprosté audiovizuální orgie, které jsou v televizním světě nevídané. Drahé CGI efekty společně s novozélandskými scenériemi vypadají prostě božsky.

Zatím byly odvysílány tři (MTV na web vypustilo již i čtvrtou) epizody a na televizních obrazovkách se rozehrála nová partie výpravného fantasy příběhu se vším všudy. Bez všech okolků lze říci, že nám tu vzniká nový fenomén, který bude vládnout popkultuře v příštích letech, neváhejte tak a buďte u toho.

V dubnu se také dočkáme nového vydání knihy Shannarovy magické elfeíny, podle které je desetidílná první řada natočena (jedná se o druhý díl trilogie Shannarův meč, u nás poprvé tato kniha vyšla koncem devadesátých let).

Zdroj informací a obrázků: imdb.com

1 thought on “Nový seriál z produkce MTV The Shannara Chronicles je konečně tady!

  1. Viděla jsem první 4 díly a skvělý! 🙂 Nečekala jsem že mě seriál tak chytne, možná kdyby nebyl Wil tak pěknej… xD no těším se na další díly 🙂

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge