Marissa Meyer rozhodně neusíná na vavřínech

Knihy Novinky

Ačkoliv na české vydání posledního dílu série Měsíční kroniky, Winter, ještě stále čekáme, v zahraničí si ji čtenáři užívají už od listopadu loňského roku. Autorka ale rozhodně nehodlá psaní knih pověsit na hřebík…

Stars AboveMarissa Meyer udělala díru do světa v roce 2012 svou debutovou knihou Cinder, re-tellingem na motivy oblíbené pohádky Popelka.

Ze své Cinder udělala kyborga ve scifi dystopickém světě a nadchla tím hromadu čtenářů v zahraničí i u nás. Další díly na sebe nenechaly dlouho čekat, takže jsme se tak setkali s Karkulkou, Růženkou i Sněhurkou. K sérii vyšla i speciální novela a jedna povídková sbírka.

Konkrétně Stars Above oficiálně v zahraničí vychází 2. února 2016 a obsahuje celkem devět povídek z universa. Čtyři z nich už jsme měli možnost si přečíst třeba na oblíbeném serveru Tor.com, pět jich je úplně nových.

Součástí povídkové sbírky bude také malá ukázka z nové autorčiny knihy Heartless, která se na pultech knihprodejců objeví 8. listopadu 2016 a vypráví příběh Srdcové královny. Tu moc dobře známe z Alenky v Říši divů, ale nevíme, jaká vlastně byla dávno před tím, než se s Alenkou seznámila.

heartless-cover

Catherine je jedna z nejžádanějších dívek v Říši divů a také největší favoritka dosud svobodného Srdcového krále, jenže ji zajímá něco úplně jiného. Jako nadaná pekařka netoužím po ničem jiném, než otevřít si s nejlepší kamarádkou pekařství a zásobovat Srdcové království dávkou skvělého pečiva a cukroví. Ale podle její matky je takový cíl pro mladou dámu, která by se mohla stát příští královnou, naprosto nemyslitelný.

Na královském bále, kde by měla Cath obdržet nabídku ke sňatku, se ale seznámí s Jestem, přitažlivým a záhadným dvorním šaškem. Poprvé v životě cítí tah skutečné přitažlivosti. Na hranici risku urážky Krále a vzteku svých rodičů společně s Jestem rozehraje intenzivní a tajné namlouvání.

Cath je rozhodnutá rozhodnout svůj vlastní osud a zamilovat se na základě vlastních pravidel. Ale v zemi plné magie,  šílenství a monster, s ní má osud své vlastní plány.

Autorka má ovšem pro příští rok v plánu také vydat první díl dosud nepojmenované série. Víme jedině to, že by mělo jít o trilogii plnou největších hrdinů a největších padouchů. A jak známe Meyer, může to být téměř o čemkoliv.

Zdroj informací a obrázků: GoodReads.com, EW.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge