Kingovo Dallas 63 již za měsíc v podobě televizního seriálu!

Knihy Novinky Seriály

Představovat jméno amerického spisovatele Stephena Kinga v literárním kontextu je asi vcelku zbytečné. Co se týče filmu, tak i zde je King rozhodně velkým pojmem.

Na motivy jeho děl byly natočeny desítky filmů různých velikostí a kvalit – od menší televizní produkce až k celovečerním trhákům. Za zmínku rozhodně stojí filmy Zelená míle a Vykoupení věznice Shawshank z dílny režiséra Franka Darabonta, které již řadu let figurují na předních příčkách jak ČSFD, tak i IMDb. The Shawshank Redemption je dokonce dle hodnocení uživatelů obou databází považován za nejlepší film vůbec.

Na druhou stranu, na poli seriálovém stojí za zmínku snad pouze adaptace tisícistránkové bichle Pod Kupolí, která v posledních třech letech nabízela vcelku slušnou letní zábavu. Není tak divu, že se pár chytrých hlav dalo dohromady a zrodila se myšlenka adaptace čtyři roky staré knihy 11/22/63, která u nás vyšla pod názvem Dallas 63.

https://www.youtube.com/watch?v=NXUx__qQGew

Pokud vás trailer zaujal a těšíte se, že příštích pár let bude na co koukat, tak vás rovnou zklamu. Seriál totiž nese nálepku limited series. Pro toto označení v češtině nenaleznu asi žádný líbivý překlad, ale ve zkratce to funguje asi takhle: jedna série a šlus.

V osmi dílech nás tak čeká nadupaný děj, ve kterém se Jake Epping, pětatřicetiletý učitel angličtiny, vrátí zpět v čase do roku 1963 a pokusí se zachránit J. F. Kennedyho. Jako u většiny Kingových děl nás tak čeká jízda na tenkém ledě mezi fikcí a skutečnými reáliemi tentokrát doplněná o atmosféru Ameriky šedesátých let. Otázkou samozřejmě je, nakolik se bude televizní přepis držet knižní adaptace. V případě Under The Dome se snad ani o adaptaci hovořit nedá (hlavně v případě druhé a třetí sezóny).

Omezení na pouhých osm dílů s sebou přináší hned několik nesporných výhod. Na tvorbu seriálu si díky tomu našel čas samotný Stephen King nebo jistě zaneprázdněný J.J. Abrams, který si loni odrežíroval sedmé Star Wars a letos se vrací na pole, které z něj před více jak deseti lety udělalo hvězdu světového formátu. Jeffrey Jacob stojí totiž za legendárním seriálem LOST, který ve své době definoval moderní pojetí televizní zábavy.

Do hlavní role byl pak obsazen James Franco, kterého většina z nás zná z původní trilogie Spider-Man nebo z kontroverzní komedie The Interview, kde společně se Sethem Rogenem rozpoutali peklo v Severní Koreji. Další známou tváří je pak Chris Cooper aka ten divnej vojenskej fotr z Americké krásy, který si střihne roli Ala Templtona, muže, který Jakeovi ukáže časový portál.

Jak to celé dopadne, a jestli se papírové předpoklady potvrdí, se dozvíme již 15. února, kdy si 11.22.63 odbude svou premiéru ve službě Hulu (jedna z alternativ Netflixu). Zatím alespoň můžete, stejně jako já, váhat nad přečtením knihy před vydáním seriálu. Těžká volba…

Zdroj informací a obrázků: Hulu, ComingSoo.net, CSFD.cz

 

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge