Do kin se valí Pátá vlna

Filmy Knihy Novinky

Do kin ve světě i u nás se chystá další adaptace knižního bestselleru – sci-fi Ricka Yanceyho s názvem Pátá vlna.

pata-vlna-plakatPrvní vlna: Temnota. Druhá vlna: Destrukce. Třetí vlna: Nákaza. Čtvrtá vlna: Invaze. Pátá vlna právě přichází… Po první vlně pohltila svět temnota. Druhé vlně unikli jen ti šťastní. Přežít třetí vlnu už se rovná spíše smůle. Po čtvrté vlně je jasné, že nejde věřit vůbec nikomu. Teď přichází pátá vlna a s ní pravděpodobně konec celého lidstva. Cassie Sullivanová zatím přežila, jejího malého brášku Sammyho však někam odvezli a ona jej chce získat zpátky za každou cenu. Během své cesty narazí na tajemného Evana Walkera, jednoho z Jiných. Měla by ho zabít, jenže co když je její jedinou šancí na záchranu Sammyho? Nebo sebe samotné?

Hlavní hrdinku Cassie si zahrála Chloë Grace Moretz, její rodiče ztvárnili Maggie Siff a Ron Livingston, malého Sammyho pak začínající Zackary Arthur. V dalších hlavních rolích se předvedou Liev Schreiber jako plukovník Vosch, Nick Robinson jako Ben Parish a Alex Roe jako Evan Walker alias Tlumič. Za adaptací knihy stojí scénáristé v čele s Akivou Goldsmanem (Šifra mistra Leonarda, Já, robot a další), režii dostal na starost nepříliš zkušený J. Blakeson.

V některých zemích (včetně Slovenska) se snímek dostal do kin už 14. ledna, v USA si odbyl premiéru v pátek 22. ledna. České uvedení bylo původně stanoveno na 28. ledna, oficiální distributor, Falcon, však uvádí jako datum premiéry až 14. duben 2016. Zlé jazyky však tvrdí, že chtěl Falcon z celého projektu vycouvat a proto také odložil premiéru o celé tři měsíce. Otázkou však je, jestli si i po té době film najde své diváky.

Sci-fi thriller o nepřátelském osídlení Země mimozemšťany vyšel v originále v květnu 2013 a od té doby posbíral několik literárních ocenění. V češtině jej vydal ještě téhož roku nakladatelství Baronet, loni v prosinci pak vyšlo pokračování s názvem Nekonečné moře. Ještě letos na podzim bychom se měli dočkat třetího dílu, který v originále nese jméno The Last Star.

Zdroje informací a obrázků: baronet.cz, collider.com, comingsoon.net, CSFD.cz, facebook.com/5thWaveMovie, falcon.cz, goodreads.com, IMDb.com, movieinsider.com

2 thoughts on “Do kin se valí Pátá vlna

  1. Na film se moc těším, ale zvyk přesouvat premiéry u nás mě už neuvěřitelně sere. Nakonec si každý film raději stáhne než aby musel tak dlouho čekat.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge