Čeká nás divadelní adaptace Lovců od Františka Kotlety, dokonce hned třikrát

Knihy Novinky

S produkcí legendárního Jiřího Kulhánka to jde od desíti k pěti. V posledních deseti letech vydal vlastně jen jeden plnohodnotný román – Vyhlídku na věčnost. Avšak žízeň fanoušků po drsném sci-fi plném laciných hlášek a mrtvých emzáků rozhodně neubývá.

Jak čas plynul, na české scéně se objevilo hned několik tvůrců, kteří jsou Kulhánkovi schopni bez větších problémů sekundovat. Mezi ty nejzvučnější lze zařadit asi tuto trojici: Kopřiva, Žamboch a Kotleta.

Právě poslední zmiňovaný, Franta Kotleta, je jeden z nejproduktivnějších autorů SF/F posledních let u nás. V roce 2010 se na pultech objevil Hustej nářez a od té doby na nás Kotleta alias Řezník z Bruntálu střílí klidně i dvě knihy ročně – zatím jich má na svém kontě osm.

Stejně, jako v případě Kulhánka, o tomto rodákovi z Bruntálu (snad) nic moc nevíme, a tak kolují všelijaké fámy o možné i nemožné existenci tohoto spisovatele. Jak to ve skutečnosti je, se asi nikdy nedozvíme, ale rozhodně můžeme potvrdit, že nás tohle klubko konspiračních teorií pořád neskonale baví.

To je asi také jeden z důvodů, proč se divadelní skupina Spolek přátel žehu rozhodla adaptovat poslední Kotletův román Lovci (nepočítáme-li poslední vydanou novelu Vlci), kterého jsme se dočkali v knižní podobě loni v létě. Premiéra proběhla již před Vánoci a divadlo zaplněné k prasknutí se prý řezalo smíchy od začátku do konce.

12522997_155378364832276_2220458783689495888_n

Pokud tedy máte rádi drsnější humor a nevadí vám ujeté sci-fi, tak si vytáhněte diáře a pište si: Kdy? 3. února, 2. a 16. března vždy od 19:30 Kde? Divadlo Panoptikon (Praha) Za kolik? 200 Kč na místě, 150 Kč předplatné (předplatné je možné získat na: michaela.volakova@epocha.cz nebo telefonicky na čísle +420 702 160 877)

Anotace knihy Lovci:
Praha roku 2050. Desetimilionová středoevropská metropole má svých problémů dost. Třeba s odpady, přemnoženými zmutovanými potkany nebo permanentní pouliční válkou na pomezí sunnitské a šíitské čtvrti. Co je ale horší, každý padouch v tomhle městě touží po tom, aby se stal superpadouchem. Stačí trocha genetické manipulace tady, pár kybernetických vylepšení támhle a hlavně ego větší než ten kráter, co zůstal z východního Slovenska. 

Jediný, kdo se těmhle superpadouchům dokáže postavit, jsou super… vlastně ne, žádní superhrdinové tu nejsou. Jenom skupina federálních policistů z Organizace pro boj s vylepšenými teroristy. Říkají si Lovci…

Zdroje informací a obrázků: Facebook- Spolek přátel žehu a Františka Kotlety, František Kotleta

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge