Budoucnost filmové Aljašky je ve hvězdách, letos se dočkáme pouze Sněží, sněží

Filmy Knihy Novinky

Kdo doufal v letní hattrick, stejně jako já, má smůlu. Nejdříve vše vypadalo, že po filmové adaptaci románů Hvězdy nám nepřály (2014) a Papírová města (2015) se letos dočkáme zfilmované knihy Hledání Aljašky. Bohužel byl film odsunut na dobu neurčitou.

Hlavním důvodem pro zrušení letní premiéry je problém s nalezením vhodné kandidátky do role Alasky Youngové. Kdo četl knihu, tak ví, že právě Alaska je jednou z nejikoničtějších postav Johnovy tvorby. Pro mě osobně je to taková „Margo na druhou“. Původně měla roli Alasky ztvárnit Anya Taylor-Joy (Vampire Academy, The Witch) nebo Autry Haydon-Wilson (Cindy). Nakonec se ale režisérka, Rebecca Thomas, rozhodla s výběrem počkat a tak byl začátek natáčení odložen. Z podobných důvodů bylo natáčení zrušeno v minulosti již několikrát a veškeré snahy většinou skončily již v preprodukci. Je třeba vzít v potaz, že filmová práva byla společnosti Paramount prodána již před více jak deseti lety.

MV5BMjAxMDg5MjQ0MF5BMl5BanBnXkFtZTgwNDI0MTE3NjE@._V1_UY317_CR3,0,214,317_AL_

To, jestli se dočkáme adaptace Hledání Aljašky v roce 2017 je stále ve hvězdách. V úterním vlogu se John Green rozpovídal o jeho pozici a obecně vztahu k filmové adaptaci své první knihy. Na prvním místě John Green přiznal, že se již několikrát pokusil filmová práva koupit zpět – pravděpodobně z osobních důvodů. Hledání Aljašky je do značné míry inspirováno událostmi z doby, kdy sám John studoval na střední škole a je tak naprosto pochopitelné, že některé z věcí už John nechce rozpitvávat. Dále prozradil, že již není v projektu jakkoli zainteresován, na rozdíl od adaptací Hvězdy nám nepřály a Papírových měst. Proto se také v budoucnu pravděpodobně nedočkáme exkluzivních videoblogů s hlavními aktéry nebo nějakého exkluzivního infa.

V roce 2016 ale neodejdeme s prázdnou. V prosinci se totiž dočkáme filmové adaptace tématicky laděné kolekce tří novel s názvem Sněží, sněží, za kterou stojí trojice: John Green, Maureen Johnson, Lauren Myracle. Přeložené knihy jsme se dočkali loni na podzim a mezi čtenáři vzbudila velmi pozitivní ohlasy. Za celou adaptací by měla stát Kay Cannon (New Girl, 30 Rock). Podrobnějších informací se dočkáme v následujících měsících.

Zdroj informací a obrázků: TheWrap1, TheWrap2, IMDb

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge