Aliance bude pořádný nářez

Filmy Knihy Novinky

Už je to zatraceně dlouho, kdy jsme vám donesli nějakou novinku z prostředí filmové Divergence, proto pro vás teď toho máme víc. Určitě se těšíte stejně jako my!

Nejdřív si řekněme to, že poslední knižní díl Aliance autorky Veronicy Roth bude rozdělen na dva filmy – The Divergent Series: Aliance (česky Série Divergence: Aliance) a The Divergent Series: Ascendant. Prvního zmíněného filmu se dočkáme už 17. března tohoto roku, na poslední si budeme muset počkat na 23. březen 2017.

Je to sice poměrně zvláštní najednou trochu měnit zaběhnutý název filmů, ale na druhou stranu se tvůrci nechali inspirovat například u posledního Harryho Pottera nebo třeba Stmívání a Hunger Games. Autorka ze změny sice nebyla moc nadšená, ale věří, že ve filmech uvidíme stále ty stejné hrdiny, co jsme si oblíbili, i záporáky, které už tolik nemusíme, jen dostaneme ještě něco navíc. A podle oficiálního vyjádření tvůrců filmové série se opravdu můžeme těšit na jakési rozšíření příběhu. Jen doufejme, že filmy nebudou stejně přetažené a nudné jako se tomu stalo Hunger Games (protože nevím jak vy, ale já jsem u některých pasáží málem usnula nudou).

divergent-allegiant-poster divergent-ascendant-poster

Kromě těchto oficiálních plakátů byla uveřejněna i řada dalších:

Natáčení prvního dílu začalo v Atlantě v květnu, dějově budeme navazovat tam, kde jsme u Rezistence skončili. Tri a Čtyřka zjistili, že na druhé straně plotu oddělující Chicago od zbytku světa, žijí lidé a teď, když je Jeanine díky Evelyn mrtvá, nebrání jim nic v tom, aby prozkoumali, co se na druhé straně vlastně skrývá.

Alianci režíroval Robert Schwentke, který má za sebou už Rezistenci. Jen seskupení scénáristů se změnilo, na scénáři pracovali Noah Oppenheim, Adam Cooper, Bill Collage a autor knihy Ten, kdo stojí v koutě, Stephen Chbosky. Kromě Shailene Woodley, Theo Jamese a Naomi Watts se vrátí také Ansel Elgort, Octavia Spencer, Daniel Dae Kim, Maggie Q, Naomi Watts a Miles Teller. Doplní je nováčci Jeff Daniels (David), Bill Skarsgård (Matthew) a Nadia Hilker (Nita).

A na závěr samozřejmě nesmíme zapomenout na první shrnující teaser trailer:

https://youtu.be/Vzn4MJdaabw

A druhý plnohodnotný trailer:

Kromě toho tu mám ještě jednu příjemnou novinku. Ku příležitosti filmové Aliance se české nakladatelství CooBoo, které vydalo celou knižní trilogii i doplňující povídkovou sbírku Čtyřka a navíc ještě vlastní sbírku tématických povídek domácích autorů, chystá nové vydání všech tří dílů s filmovými obálkami. První by měla vypadat takto:

Divergence

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com, Freeman-ent.cz, CSFD.cz, CooBoo.cz

2 thoughts on “Aliance bude pořádný nářez

  1. Dobrý den,
    chci se zeptat, jak to vypadá s posledním dílem Divergence? Vyjde nebo se vůbec nenatočil?
    Děkuji za odpověď.

    1. Ahoj Terezo, před rokem se tvůrci rozhodli z posledního filmu udělat televizní film, na který by volně navazoval nový seriál. To však herci neměli ve smlouvách, takže mělo dojít na nové vyjednávání a většina hlavních herců tuhle variantu odmítala. Teď je tak nějak ticho po pěšině a kdo ví, jestli se toho závěru někdy dočkáme.
      https://www.kniznivesmir.cz/2016/08/filmova-adaptace-serie-divergence-nahle-meni-smer/
      Markéta Kubalová recently posted…Stephenie Meyer jako producentka seriálu podle knihy Hra věžíMy Profile

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge