Ze série The Arcana Chronicles se nejspíš stane seriál

Knihy Novinky Seriály

Pokud je vám jméno autorky Kresley Cole známé, vězte, že jí u nás v češtině vyšly čtyři díly série V říši Lorů, které bohužel u čtenářů moc neuspěly, ačkoliv v zahraničí jde o oblíbené kousky. Tentokrát je ale řeč o jiné její sérii.

Poison PrincessYoung adult série The Arcana Chronicles vypráví příběh šestnáctileté Evie Greene, jejíž hrůzostrašné halucinace předpověděly apokalypsu. Konec světa jí ale dodal jisté paranormální síly. Teď se svět pomalu vzpamatovává ze zkázy s hrstkou přeživších. Evie tak nemá jinou možnost, než se spojit s nebezpečným Jackem Deveauxem a pátrat po odpovědích.

Ukáže se, že se pomalu naplňuje prastaré proroctví a že Evie není ani zdaleka jediná se speciálními schopnostmi. Skupina dospívajících byla vybrána pro to, aby sehrála dávnou historii bitvy mezi dobrem a zlem. Ne vždy je ale jasné, kdo stojí na jaké straně…

Práva ke zfilmování celé série zakoupilo Warner Bros. TV, scénáře první knihy by se měl ujmout Seamus Kevin Fahey.

Prozatím jsou venku tři díly plánované pětidílné série – Poison Princess (2012), Endless Knight (2013) a Dead of Winter (2015). Čtvrtá kniha by se měla objevit na jaře 2016. Celá série má zatím kladná hodnocení a dokonce se dočkala reedice v podobě nových a záhadnějších obálek:

The Arcana Chronicles

Jestli se seriálu nakonec opravdu dočkáme není jisté. Dystopický žánr je ovšem zatím na svém filmovém i seriálovém vrcholu, a proto je potřeba železo kout, dokud je žhavé. Možná se tak knihy v češtině dostanou také k nám.

Zdroj informací a obrázků: TheArcanaChronicles.com, Goodreads.com, Deadline.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge