Sedmý díl Mediátora už příští rok

Filmy Knihy Novinky

Pokud patříte mezi fanoušky knih Meg Cabot, možná to už víte, pokud ne, tak pro vás máme milé překvapení. Její světově nejoblíbenější knižní série se totiž dočká toliko očekávaného pokračování.

gallery-1446137328-author-photo-credit-lisa-detullio-russellProstořeká Susannah Simons, která si zrovna dvakrát nelibuje v profesi Mediátora, si své věrné fanoušky získala po celém světě a také u nás. Přece jenom dospívající holka, která není jinak nadšená z toho, že vidí duchy, co si myslí, že je na světě jen proto, aby je poslouchala a řešila jejich problémy, se vám vkrade do přízně, ani pořádně nevíte jak. Nemluvě o jednom extra sexy duchovi, který okupuje její pokoj a odmítá se jen tak ztratit a hlavně se neplést do její práce.

Není tedy divu, že si většina přála nějaké to pokračování, ať už by to mělo být jen v podobě krátké podívky. Nebyla by to ale Meg Cabot, aby své fanoušky nepřekvapila.

Nejdřív novou „dospělejší“ knihou z řady Princezniny deníky a pak oznámením o tom, že se fanoušci sedmého dílu dočkají. Ačkoliv knihu dopsala v polovině června minulého roku a byla by do pár měsíců připravená k vydání, nakonec se s nakladatelem rozhodli počkat a darovat fanouškům knihu 14. února 2016, tedy jako dárek k Valentýnu.

RemembranceSedmý díl ponese název Remembrance, tedy Vzpomínka, a narozdíl od původní série, která patří do young adult žánru, tento díl už bude pro starší čtenáře. Pokud jste původní sérii nečetli, raději teď v textu nepokračujte, protože následují pořádné spoilery z konce šestého dílu.

Suze chce ve své první práci po ukončení vysoké udělat patřičný dojem (a taky být šťastně zasnoubená za jistého doktora Jesseho de Silvu). Ale když zakopne o prastarou vraždu, staré duchy a také své ex, zjistí, že to není to jediné, co se ji vrací strašit.

Pokud si chcete zkrátit čekání, podívejte se na úryvek z knihy tady.

O filmové verzi Mediátora se mluví už hodně dlouho, práva ke zfilmování byla prodána už v roce 2000. Zatím jsme se bohužel žádného filmu ani seriálu nedočkali. Co ale není, může být. Přece jen se teď do knih dostávají young adult knihy jako na běžícím páse a když neuspějí, mají šanci v podobě seriálu.

Série Mediátor se k nám dostala v roce 2004, poslední díl byl pak vydán o 2 roky později, a to u nakladatelství Knižní klub. Od té doby jsme se znovuvydání nedočkali, ačkoliv si o ni mnoho čtenářů již psalo. Je ale možné, že se s vydáním nového dílu nějaké reedice přece jen dočkáme. Rozhodně by to byla maximální výhra.

I tak se ale můžeme na další knihy z pera Meg Cabot v češtině těšit. Třetí díl série Podsvětí by měl vyjít v květnu příštího roku a dokonce se dočkáme prvního dílu nové série navazující na klasické Princezniny deníky, Malá princezna. První díl, Máme ve třídě princeznu, by měl vyjít v červenci 2016.

Zdroj informací a obrázků: Facebook.com/mediatorbooks, Megcabot.com/mediator, Goodreads.com, Theyoungfolks.com, Cosmopolitan.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge