Rick Riordan nezahálí a přichází s Apollónem

Knihy Novinky

Ano, nešálí vás zrak. Na obrázku vidíme naši oblíbenou dvojku, Percyho a Annabeth, a to proto… že se na ně zase můžeme těšit. Rick totiž neřekl své poslední slovo. Předevčírem jsme vás lákali na norskou mytologii, dneska se opět vrátíme k té řecko-římské.

The Trials of ApolloUrčitě jsem nebyla jediná, kdo si po dočtení posledního dílu Bohů Olympu povzdechl nad tím, že se opět musím rozloučit se svými oblíbenými řecko-římskými hrdiny. Stejně jako všichni ostatní fanoušci jsem čekala, jestli se přece jen Riordan nerozhodne do tolik oblíbeného universa vrátit… Čekání se vyplatilo!

Autor oznámil, že nás čeká nová pětidílná božská série, která se bude motat okolo osudu boha Apollóna. Ten byl totiž za trest Diem přeměněn v šestnáctiletého smrtelníka bez jakékoliv božské moci. Ocitne se tak sám v New Yorku.

Má hromadu nepřátel, ale jen hrstku přátel – přátel, kteří tráví svůj čas v Táboře polokrevných. Bude potřebovat jejich pomoc, aby dokázal ve smrtelném světě přežít a aby opět získal svou moc.

Víte, co to znamená? Znovu uvidíme oblíbené hrdiny a zjistíme tak, co se vlastně událo po konci knihy Krev polobohů, která přece jenom neuzvařela úplně všechno. Riordan navíc slibuje, že si dá práci s návzem kapitol. Apollón je přece jen bůh špatné poezie, dočkáme se tak špatného haiku.

Série ponese název The Trials of Apollo a prvního dílu, The Hidden Oracle, se dočkáme 3. května 2016. První ukázku z knihy dostaneme v povídkové sbírce Demigods & Magicians, v níž se Percy a Annabeth setkávají se sourocenzi Kaneovými, které zase známe z egyptské trilogie. Kniha se na pulty knihkupectví dostane 5. dubna 2016.

Když už je řeč o egyptské sérii, druhý díl Kroniky Cartera Kanea, Hněv bohů (v angličtině The Throne of Fire), se před nedávnem dočkal vydání své grafické podoby.

throne-of-fire-cover-e1444091038598  throne-of-fire-back-e1444091052322

No a na konec ještě jedna dobrá zpráva, pokračování Magnusova příběhu, The Hammer of Thor, vyjde 4. října 2016.

Zdroj informací a obrázků: Hypable.com

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge