Fantastická zvířata získávají hvězdné obsazení

Filmy Knihy

Fanoušci J.K. Rowlingové a celého univerza okolo Harryho Pottera nedočkavě vyhlíží všechny novinky ohledně chystaného filmu Fantastic Beasts and Where To Find Them. Co už tedy víme?

J.K. Rowling - Fantastická zvířata a kde je najítMartin Freeman, představitel Bilba Pytlíka nebo dr. Watsona, si v jednom televizím rozhovoru tak trochu postěžoval, že byl jedním ze sedmi britských herců, kteří si nikdy nezahráli v sérii filmů o Harrym Potterovi. Je jasné, že šlo o nadsázku, ale téma recyklace stále stejných herců je například ve spojitosti BBC celkem vděčným terčem vtipů. Nemusíte se však děsit – ve Fantastických zvířatech se ani náhodou nebudou objevovat stále ty stejné tváře, které známe z původních příběhů. Dobrodružství Mloka Scamandera se odehrávají z velké části ve Spojených státech, takže produkce má tentokrát opravdu volnou ruku.

Před časem jsme již informovali, že hlavní postavu Mloka Scamandera ztvární Angličan Eddie Redmayne. Ten momentálně patří mezi poměrně vytížené herce, čemuž se nedá divit – vždyť je čerstvým držitelem Oscara! Jeho milou, Porpertinu Goldsteinovou aka Tinu, si zahraje Katherine Waterson, její mladší sestru Queenie pak ztvární herečka/zpěvačka Alison Sudol. Na režisérskou stoličku usedl David Yates, stejně jako u posledních čtyř filmů z franchisy Harry Potter. Scénář napsala samotná Joanne Rowlingová. Že by se však tvůrci vydali cestou jedné velké hvězdy a samých neokoukaných tváří?

Vzhledem k titulku tohoto článku nemá moc smysl vás dále napínat. Castingy nejspíš stále pokračují, ale už teď je jasné, že se k filmu chtějí přidat i opravdové filmové hvězdy. Jednou z nich je například Colin Farrell, který si zahraje Gravese, kouzelníka, se kterým se Mlok setká v New Yorku. Druhou hlavní mužskou roli, postavu Credence, ztvární Ezra Miller, Patrick z Charlieho malých tajemství a budoucí Flash. Zda bude jeho postava padouchem, nebo jen rivalem Mloka, se teprve nejspíš ukáže. Jedním z posledních přídavků tu máme Rona Perlmana, proslulého rolí Hellboye a Claye ze seriálu Sons of Anarchy. O jeho roli se zatím moc neví, ale objevily se informace, že by si měl zahrát skřeta.

Jacoba, Mlokova mudlovského rivala, si zahraje držitel muzikálové Tony Award Dan Fogler. Dále tu máme Jona Voighta, otce Angeliny Jolie a dalšího držitele Oscara, Gemmu Chan, která momentálně hraje v seriálu Humans, a Carmen Ejogo (Selma, Zero Hour). K rolím poslední trojky se zatím neobjevily žádné podrobnosti, stejně jako o postavách Jenn Murray (Chastity) nebo Samanthy Morton (Mary Lou).

Film Fantastická zvířata a kde je najít vychází z příběhu fiktivní knížky napsané magizoologem Mlokem Scamanderem, ze které v Bradavicích studují Harry a jeho přátelé. První film by se měl odehrávat z velké části v New Yorku 20. let 20. století, tedy 70 let před původní kouzelnickou sérií, další dva filmy by měly následovat později.

Zdroje informací a obrázků: Heat Vision, Hypable.com

Záložky, plakáty, nálepky, pohlednice, tužky s citáty, šperky a další vychytávky s motivy série Harry Potter koupíte na našem eshopu.

2 thoughts on “Fantastická zvířata získávají hvězdné obsazení

    1. Knížka Fantastická zvířata a kde je najít je vlastně takový lexikon magických zvířat, bez děje. Dá se předpokládat, že se J.K. rozepsala o životě Mloka Scamandera a toho materiálu bylo na jeden film až příliš, takže budou tři. Ale je možné, že jsou ty pohnutky trochu jiné 🙂 Nikdo z produkce nechce moc odhalit, knižní předloha, ze které by se dal vyčíst nějaký příběh, vlastně není, takže si nejspíš budeme muset na všechno počkat. Ale mělo by se to celé motat kolem Mlokovy celoživotní práce 😉

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

CommentLuv badge